Poliţistul rutier Nelu Ghinea de la Bălcești, trimis în judecată pentru LUARE DE MITĂ!

miercuri, 29 octombrie 2014

Prin rechizitoriul din data de 28.10.2014 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a agentului șef principal de poliție Nelu Ghinea din cadrul Poliției orașului Bălcești – Formațiunea poliției rutiere pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (4 fapte) și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte).

În fapt, la data de 28.08.2013, la Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea a fost depus un denunț din partea lui M.C. din Berbești, jud. Vâlcea, din care reieșea că, în toamna anului 2012, deplasându-se cu un autovehicul încărcat cu cărbune pe raza orașului Bălcești, jud. Vâlcea, a fost oprit pentru control de ag. șef pr. Nelu Ghinea din cadrul Poliției Bălcești care i-a pretins suma de 200 lei pentru a nu dispune măsuri legale de sancționare contravențională.

În cursul lunii februarie 2014, la Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea s-au primit denunțuri de la alte două persoane din care reieșea că, în timp ce se deplasau cu autovehicule pe raza oraşului Bălcești, jud. Vâlcea, au fost opriți de un agent de poliție rutieră care le-a pretins diferite sume de bani pentru a nu le aplica sancțiuni contravenționale.

Denunțurile au fost înaintate spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea iar lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat multiple activități procedurale în continuare, conform ordonanțelor de delegare emise de procuror.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că M.C., fără ocupație, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu cărbune pe raza or. Bălcești, jud. Vâlcea, în toamna anului 2012, a fost oprit pentru verificări de către agentul de poliție Nelu Ghinea care a pretins și primit suma de 200 lei pentru a nu-i aplica sancțiune contravențională deoarece nu deținea documente de proveniență la marfa transportată.

Din probatoriul administrat a reieșit că în aceeași modalitate a procedat agentul de poliție Nelu Ghinea și în seara zilei de 17.10.2013 când a primit suma de 200 lei de la Ș.M. pentru a nu-i aplica sancțiune contravențională deoarece îl depistase pe raza oraşului Bălcești, în timp ce transporta cărbune, fără documente de proveniență.

Totodată, a rezultat faptul că, în seara zilei de 07.12.2012 același agent de poliție i-a pretins lui T.D. echivalentul în lei al cantității de 40 litri motorină (respectiv suma de 240 lei) pentru a nu-i aplica sancțiune contravențională ca urmare a neregulilor constatate. În aceeași seară polițistul a pretins și de la P.G. echivalentul în lei al cantității de 30 litri motorină (respectiv suma de 180 lei) pentru a nu-i aplica sancțiune contravențională ca urmare a neregulilor constatate.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit și că la datele de 19.10.2013, respectiv 01.11.2013, agentul de poliție Nelu Ghinea a oprit în trafic autovehiculele conduse de martorii C.D.M. și C.M., ocazie cu care a constatat săvârșirea de contravenții de către aceștia însă nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu a procedat la sancționarea contravențională a lor.

În administrarea probatoriului s-a colaborat cu Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe