Există vreo legătură între Victor Ponta şi licitaţiile publice câştigate de Lukoil?

duminică, 12 octombrie 2014

„Cazul Lukoil, cu toate aspectele sale, are implicaţii majore atât în rândul bunei funcţionări a statului de drept dar reprezintă şi o probă de maturitate a societăţii româneşti. Indiferent că vorbim de companii româneşti, de stat sau private, sau de companii străine, justiţia şi economia nu trebuie amestecate. Declaraţiile publice ale conducerii Lukoil reprezintă un caz şcoală de „aşa nu se face!”, indiferent de numele companiei sau de mărimea acesteia.

În acelaşi registru, putem încadra şi declaraţiile primilor doi reprezentanţi ai statului român, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Şi în situaţia aceasta putem vorbi de un nou caz şcoală de „aşa nu se face!”. Chiar dacă declaraţiile celor doi au fost anatagonice, Victor Ponta luând apărarea companiei ruseşti iar Traian Băsescu ameninţând cu un soi de naţionalizare, nu pot să nu observ că indiferent de a cărei parte a baricadei se află, comportamentul celor doi este comparabil, un model de leadership bazat pe scindarea societăţii şi menţinerea în permanenţă a unei situaţii de conflict. Exact de ce România nu mai are nevoie!

Revenind însă la poziţia exprimată public de premier, nu pot să nu remarc tupeul lui Victor Ponta. Pe lângă încercarea patetică de a câştiga politic din acest episod, prin folosirea propagandistică a anagajaţilor de la Lukoil, Victor Ponta a dat directive publice procurorilor, fapt de neacceptat în orice democraţie consolidată. În aceste zile, pe acest subiect, Victor Ponta s-a transformat în avocatul celor de la Lukoil. Recunosc că iniţial nu am reuşit să desluşesc motivele pentru care premierul României ia apărarea unei companii private acuzate de evaziune fiscală. Ulterior însă, mi-am amintit că în ultimii doi ani de zile, de când la Palatul Victoria se află Victor Ponta, compania Lukoil a câştigat majoritatea licitaţiilor organizate de instituţiile publice şi companiile de stat privind alimentarea cu combustibil a parcurilor de maşini.

Să fie oare o coincidenţă sau Victor Ponta are interese pe care nu le-a declarat? Sunt convins că nu voi primi un răspuns public, însă oricine poate verifica faptul că de când Victor Ponta este premier, compania Lukoil a câştigat majoritatea licitaţiilor publice pentru combustibil la instituţiile conduse de reprezentanţi PSD. Ţinând cont de suspiciunile care planează asupra lui Victor Ponta, nu pot să cred că aceste fapte sunt doar coincidenţe şi de acum încolo voi trata declaraţiile publice ale premierului precum ale unui agent de lobby ale căror servicii se tranzacţionează public.”

 

 

Preşedinte PNL Vâlcea,

Deputat Cristian Buican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe