Administratorul Oltchim Râmnicu Vâlcea: Piaţa ne e favorabilă acum!

duminică, 12 octombrie 2014

Închiderea Petrotel-Lukoil ar fi ceva “de-a dreptul enervant” pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care se întrevăd perspective bune pe piaţă, dar depinde de materia primă furnizată de rafinăria ploieşteană, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului chimic, aflat în insolvenţă, potrivit zf.ro.

“Sunt nişte evoluţii pozitive pe piaţă, vindem mai mult decât ne aşteptam. Este o piaţă favorabilă acum, pentru că s-au închis nişte facilităţi BASF în Europa. Ar fi de-a dreptul enervant să se închidă rafinăria Petrotel”, a spus Piperea pentru ZF.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv, controlată de Piperea, şi BDO Business Restructuring.
Oltchim are nevoie lunar de 6.000 de tone de propilenă, material rezultat din prelucrarea ţiţeiului şi necesar în activitatea de producţie a combinatului. În trecut, Oltchim cumpăra propilenă de la Arpechim Piteşti, de care era legată printr-o conductă specială, însă rafinăria a fost închisă în 2010 de OMV Petrom.

Acum, materia primă vine de la Petrotel, deşi “la cotă de avarie”, deoarece rafinăria este aproape complet închisă. În eventualitatea în care ruşii de la Lukoil îşi pun în practică ameninţarea şi opresc permanent rafinăria, cea mai apropiată sursă de propilenă pentru Oltchim va fi combinatul petrochimic HIP-Petrohemia din Pancevo, Serbia. Petrohemia este în insolvenţă, cu mari probleme financiare şi datorii.

Pe de altă parte, Piperea susţine că situaţia Oltchim s-a îmbunătăţit, şi se aşteaptă ca pierderea înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) să se reducă de la nivelul de 650.000 euro din luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe