Senatorul Dan Nițu, îngrijorat de amploarea bolii limbii albastre în județul Vâlcea

joi, 11 septembrie 2014

 

Luni, 8 septembrie 2014, senatorul Dan Nițu, membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Senatul României, a mers în comunele Măciuca și Stănești pentru a evalua situația gospodăriilor în care există animale afectate de boala limbii albastre. Vizitele au fost făcute alături de Mihai Miclea, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, precum și de medicii veterinari din cele două comune, Valentin Angheloaia, Adela Botoran și Gabriela Moraru.

„Față de săptămâna trecută, am constatat creșterea numărului de cazuri, ceea ce ne îngrijorează. Sfătuiesc fermierii să anunțe medicii veterinari imediat ce observă apariția simptomelor acestei boli care afectează atât starea de sănătate a animalelor, cât și productivitatea gospodăriilor. În următoarea perioadă, voi continua să păstrez legătura cu medicii veterinari ai comunelor vâlcene, astfel încât să pot monitoriza îndeaproape situația din teren."

Boala limbii albastre poate afecta ovinele, bovinele și caprinele fermierilor din județul Vâlcea. Medicii veterinari au ca soluții antibioticoterapia, vitaminoterapia și o nutriție specială pentru animalele bolnave, în timp ce ANSVSA recomandă dezinsecțiile periodice, pentru a fi evitate apariția ori extinderea bolii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Senatorul Dan Nițu, îngrijorat de amploarea bolii limbii albastre în județul Vâlcea”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe