Ion Cîlea, președinte PSD Vâlcea: Victor Ponta susține activitatea de la Oltchim și CET Govora

duminică, 14 septembrie 2014

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat vineri, în cadrul conferinței județene a organizației, că premierul Victor Ponta este direct interesat ca activitatea de la CET Govora și Oltchim să meargă în continuare, iar vâlcenii au toate motivele să îl voteze relatează Agerpres.

"Domnul Victor Ponta a declarat la Râmnicu Vâlcea, săptămâna asta, că va căuta soluții pentru stingerea datoriei istorice de 1.988 miliarde lei vechi pe care CET Govora o are către Complexul Energetic Oltenia.

De altfel, aceeași datorie o are Oltchim către CET Govora. Aici rezidă problema, este un circuit al datoriilor între societăți cu capital de stat. Domnul Ponta a spus va face eforturi pentru a ne ajuta pentru că este nu doar în cauză dezvoltarea economică a județului, ci menținerea a mii de locuri de muncă de pe platforma Râureni. În afara de asta, Oltchim deja funcționează la 30% capacitate și sunt speranțe de creștere a acestei capacități și de reintrare pe profit a combinatului și implicit de plata unor arierate salariale pentru foștii angajați disponibilizați în 2013", a declarat Ion Cîlea.

Acesta a adăugat că sunt zeci de motive pentru care Victor Ponta va fi ales de vâlceni în funcția de președinte, chiar dacă "opoziția cântă prohodul stângii în județ"

La Conferința Județeană Extraordinară a PSD Vâlcea au fost prezenți 531 de delegați social-democrați.

Premierul Victor Ponta a efectuat luni după-amiază o vizită la sediul societății Oltchim din Râmnicu Vâlcea unde a purtat discuții cu conducerea combinatului și liderii de sindicat.

"Am purtat o serie de discuții cu conducerea și liderii de sindicat pentru a căuta în continuare soluții pentru ca în primul și în primul rând salariații din combinat să își ia salariile la zi, combinatul Oltchim să aibă un viitor și să reușim să mai plătim din lucrurile din trecut", a declarat premierul la ieșirea din combinat.

Alături de Victor Ponta au fost prezenți și ministrul Economiei, Constantin Niță și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe