|vineri, septembrie 30, 2022
 • Follow Us!

Ziua comunei Măciuca, ediția a XV-a 

dan-nitu-manager-general-damila

 

Ca în fiecare an, pe 15 august, în zi de mare praznic religios, Adormirea Maicii Domnului, la Măciuca e mare sărbătoare. Primăria și Consiliul Local Măciuca organizează cea de-a XV-a ediție a sărbătorii „Urcai Dealul la Măciuca”, ediție care marchează și împlinirea a 483 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Ediția din acest an stă sub semnul sărbătoririi tuturor localnicilor care poartă numele sfânt și care sunt invitați la Primărie, începând cu ora 12.00, să fie felicitați în cadru festiv de autorități. Pentru microbiștii din localitate vor avea loc și două meciuri demonstrative de fotbal. De la ora 10.00, pe teren vor intra jucătorii de la CSM 2 Măciuca împotriva „veteranilor” de la fosta Damila Măciuca. Meciul surpriză va fi însă amicalul pe care elevii lui Erik Lincar de la CSM Râmnicu Vâlcea îl vor susține în compania celor de la FC Olt.

Din programul pregătit de organizatori nu lipsesc nici muzica și nici distracția, pe scena amplasată în târgul din centrul localității fiind invitați îndrăgiți intrepreți de muzică populară și ușoară. Printre aceștia: Mioara Raica, Alin Pavelescu, Cristina Udrea și Luminiţa Tănasie, acompaniați de orchestra Rapsodia Vâlceană a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea. Cap de afiș este Ionuț Dolănescu care, alături de soția sa Doinița, va susține un concert începând cu ora 17.00. Sărbătoarea măciucenilor se va încheia în jurul orei 22.00 cu un foc de artificii.

Sponsorii principali ai evenimentului sunt Damila SRL și senatorul Dan Nițu, cel care, în urmă cu 15 ani, a inițiat această sărbătoare.

2 Responses to Ziua comunei Măciuca, ediția a XV-a

 1. Ioana

  DOMN’ SENATOR, SA TRAITI, DAR SUNTETI INTR-O FOARTE MARE EROARE, CAND VORBITI DE VARSTA ACEEA, DE F I X 483 DE ANI.

  IN REALITATE, “MACIUCA” NOASTRA DRAGA EXISTA DE CAND E LUMEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SA NE TRAITI !!!

   
 2. S-AVEM MARE GRIJE DE "MACIUCA" NOASTRA !!!

  ASA, DOMN’ NITU, SA SFIRAIE GRATARELE !!!
  SI, TOT CA O MANIFESTARE A CULTURII SI A PATRIOTISMULUI LOCAL, E BINE C-ATI SPONSORIZAT SI ATI ADUS LAUTARII SA CANTE PENTRU TOT CE AVEM MAI SCUMP PE LUME : “MACIUCA” NOASTRA …

   

Leave a Response