Valea Oltului nu acceptă condamnarea la subdezvoltare economică!

luni, 25 august 2014

Odată cu instalarea primului guvern PONTA, măsurile economice promovate constant de către acesta au generat o dramă, ce se desfăşoară zilnic chiar în faţa noastră: Valea Oltului este abandonată subdezvoltării economice.

Astfel, pe data de 30 ianuarie 2013, în urma renunţării la conversia datoriilor la stat în acţiuni, deja aprobată de Comisia Europeană după negocieri laborioase, cel mai mare combinat chimic din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, era forţat să-şi anunţe insolvenţa.

După o privatizare eşuată marca Dan Diaconescu şi acumularea unor mari datorii, pe care compania nu le mai putea duce în spate, s-a intrat într-o reorganizare judiciară, ce se dovedeşte a fi un adevărat fiasco pentru vâlceni. Practic, înafară de cei doi administratori judiciari, plătiţi fiecare regeşte cu câte 50.000 Euro lunar, totul se degradează în combinat.

Luând exemplu de la Primul-manipulator al ţării VICTOR VIOREL PONTA, domnii PIPEREA şi BĂLAN nu ezită a se lăuda cu “realizările” lor pe primul semestru din 2014: pierderi de 115 milioane Lei obţinute prin funcţionarea redusă la 22% din capacitatea de producţie (generată de lipsa cronică a capitalului de lucru) cu 2.441 salariaţi, faţă de 3.175 la 30 iunie 2013.

Totodată, aceşti domni nu uită să ne promită (a câta oară?) că licitaţia “izbăvitoare” pentru vânzarea combinatului va fi reluată pe 15 decembrie, căci doar se apropie campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, în care Dl PONTA ne-a anunţat încă de pe acum că va consuma mult suc şi popcorn în faţa televizorului .

Aflat în continuare pe pierdere, Oltchim este ca o corabie ce se scufundă clipă de clipă, industria sa pe orizontală, plasată firesc în judeţele Vâlcea şi Argeş, reuşind să mai producă doar şomeri şi falimente pe bandă rulantă.

Din păcate, vâlcenii nu sunt ajutaţi nici de ceilalţi decidenţi ai Cabinetului PONTA, care înţeleg să ”susţină” activitatea unui partener economic strategic vest-european al României, precum concernul Dacia – Renault, prin tergiversarea licitaţie pentru tronsonul Şelimbăr – Bascov din autostrada A1 Nădlac – Constanţa.

Inutil să mai detaliem lipsa totală de interes pentru susţinerea şi promovarea binecunoscutelor staţiuni termale de pe Valea Oltului, sau pentru finalizarea modernizării şoselei de creastă Transalpina şi a facilităţilor de parcare şi alimentaţie publică din Transalpina Ski Resort – “derdeluşul” pe care 60 000 turişti s-au încăpăţânat să schieze iarna trecută, în ciuda abandonului guvernamental.

Din păcate, anul acesta şi natura şi-a întors faţa de la noi, hectarele de pădure defrişate ilegal zilnic în România ultimelor decenii resimţindu-se cel mai puternic în Vâlcea, prin inundaţiile catastrofale înregistrate în zona montană.

Tipic deja, ajutorul guvernamental a fost vizibil doar la TV, căci deşi este cel mai crunt lovit,fondurile acordate judeţului nostru pentru înlăturarea pagubelor produse de inundaţii sunt până la de trei ori mai reduse decât cele acordate altor judeţe.

Prin urmare, semnalez şi pe această cale partidului-stat PSD şi baronilor săi roşii că Valea Oltului refuză să accepte prezenta condamnare la subdezvoltare economică!

Deputat PDL Romeo RĂDULESCU

Circumscripţia electorală nr. 40

Colegiul uninominal nr. 1 – Judeţul Vâlcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe