Șpârle și șopârle, 28.08.2014

joi, 28 august 2014

• Peste 10 primari şi vreo 60 de consilieri locali liberali din Vâlcea aşteaptau cu sufletul la gură adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă prin care să fie legiferată, timp de două săptămâni, aşa zisa „migraţie politică” pentru a putea trece la partidul lui Tăriceanu - PLR. Ticăloşia ordonanţei puse la rumenit în cuptoarele PSD nu constă atât în înlesnirea migraţiei politice a aleşilor locali, cât mai ales în practica măsurii cu dedicaţie. Prin şantaj, PSD, PC, UNPR şi PLR au convins primari şi consilieri PDL şi PNL să se înscrie în PSD. Partidele din coaliţia de guvernare n-au nevoie însă de militanţi, ele au nevoie, pentru a-i asigura lui Victor Ponta 40% din voturi, de consilieri şi de primari. De ce pentru doar două săptămâni? Primarii aduşi în PSD, UNPR, PC şi PLR prin momire cu fondurile guvernamentale sau prin forță, ar putea să vrea la un moment dat să se întoarcă la partidele lor, dezamăgiţi de ce li s-a oferit sau ce nu li s-a oferit.

• După trei luni de la inaugurare, noua fabrica de confecţii din comuna Bărbăteşti continuă să se confrunte cu o lipsă acută de angajaţi. Fabrica este deţinută de firma Cris Style Factory SRL, care şi acum are nevoie de circa 120 de muncitori, din care, mare parte, confecţioneri textile.

• În luna septembrie este programată recepţia la investiţia privind prelungirea bulevardului Dem Rădulescu spre sud până la drumul DN 67, din zona Ostroveni, însă, potrivit oamenilor care au trecut prin zonă, există mai multe hibe de construcţie. Pe mari porţiuni din carosabilul proaspăt asfaltat există văluriri şi mici „cocoaşe”, care îi vor afecta pe şoferii care aleg să meargă pe respectiva porţiune carosabilă. Fondurile au fost suficiente pentru a se realiza lucrări de calitate (peste 5,2 milioane de euro, fonduri europene), de aceea, vina aparţine în totalitate constructorului - omniprezenta firmă Protectchim SRL, condusă de Nicolae Enache.

• Tot conflictul privind posibila insolvenţă a clubului de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea a plecat de la nişte tensiuni mai vechi între primarul interimar Ion Gigi Matei şi senatorul Dan Niţu, acţionarul majoritar al clubului. Se pare că edilul şef a aflat de așa-zisele intenţii ale senatorului Niţu de a candida la alegerile parţile pentru Primăria Râmnicului (care vor avea loc odată cu turul I al alegerilor prezidenţilae), astfel că vrea să elimine un adversar periculos care şi-ar fi făcut campanie electorală pe seama rezultatelor bune şi a evoluţiei clubului CSM Râmnicu Vâlcea.

• Un anume domn Prună de la Tabăra Cozia din Călimănești are un comportament execrabil cu elevii și profesorii veniți să se recreeze pe meleaguri vâlcene. Mai multe persoane s-au plâns de atitudinea și limbajul de tip grobian al ipochimenului cu ifose de mare bos. Această Prună amară trebuie luată la bani mărunți URGENT de conducerea Direcției de Tineret și Sport Vâlcea. Așteptăm un punct de vedere pe această temă al directorului Bogdan Marinescu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe