|joi, octombrie 6, 2022
  • Follow Us!

S-au încheiat manifestările dedicate Zilei Imnului Național 2014 

Ion Gigi Matei

La finalul ediţiei de anul acesta a Zilelor Imnului Naţional, după cinci zile pline de evenimente, în care singurul element negativ a fost reprezentat de condiţiile meteo, putem vorbi de o sărbătoare reuşită din toate punctele de vedere. Iar această reuşită se datorează în primul rând partenerilor cu care Primăria municipiului a colaborat în cele mai bune condiţii: Asociaţia Judeţeană ”Sportul pentru Toţi”, Asociaţia Fabrica de Evenimente, Asociaţia Seniorilor din Educaţie, Ştiinţă şi Cultură Vâlcea, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ”Panait Donici”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Forumul Cultural al Râmnicului, Fotoclubul ”Floarea de Colţ”, Muzeul Judeţean ”Aurelian Sacerdoţeanu”, Palatul Copiilor, Serviciul Judeţean Vâlcea al Arhivelor Naţionale, Teatrul ”Anton Pann”, Teatrul Municipal ”Ariel” şi Uniunea Artiştilor Plastici.

Trebuie subliniat că toate cheltuielile presupuse de organizarea atâtor evenimente diverse s-au făcut din sponsorizările atrase şi, ca atare, trebuie să mulţumesc zecilor de societăţi comerciale şi de reprezentanţi ai unor branduri naţionale, care au făcut posibilă desfăşurarea programului.

Impresionantul dispozitiv uman de siguranţă şi ordine publică prezent în aceste zile pe străzi, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţiei Municipiului, Biroului Siguranţă Rutieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru”, Poliţiei Locale şi Serviciului de Ambulanţă, adăugat modului civilizat în care participanţii la toate evenimentele s-au manifestat, au făcut ca ediţia de anul acesta să nu înregistreze nici un eveniment negativ.

Activitatea de concepere şi pregătire a manifestărilor, intensă şi, în acelaşi timp de lungă durată – subliniez că programul a fost finalizat şi dat publicităţii încă din a doua jumătate a lunii iunie, ceea ce reprezintă o premieră raportat la ultimii ani – a căzut în sarcina unor departamente din cadrul Primăriei municipiului (dintre care menţionez Corpul de Control al Primarului şi Biroul Comunicare, Sport, Cultură), a Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi a S.C. Pieţe Prest S.A., care au lucrat în ultimele săptămâni multe ore peste programul zilnic de lucru.

Doresc să mai îmi exprim aprecierea la adresa promovării făcută de toate mijloacele media locale, regionale şi naţionale, fie pe suport scris, audio, video sau on-line, fapt care s-a concretizat şi într-o însemnată participare a cetăţenilor din Râmnic şi din oraşele apropiate.

Mai vreau să subliniez încă o premieră adusă de ediţia de anul acesta: colaborarea foarte bună în organizarea spectacolelor de pe splaiul Independenţei cu micii artişti de la Liceul de Arte ”Victor Giuleanu” şi de la Şcoala Populară de Artă, care au dovedit, prin prestaţiile artistice deosebite şi prin seriozitatea cu care au abordat actul interpretativ, că Râmnicu Vâlcea este un rezervor inepuizabil de talente autentice. Iar astfel de colaborări vor mai avea loc şi pe viitor.

Dar în special îmi revine onoarea de a aduce mulţumiri miilor de râmniceni care au luat parte la toate manifestările dedicate anul acesta Imnului Naţional şi care au dovedit, în felul acesta, că iubesc istoria comunităţii din care fac parte şi că ştiu să aprecieze evenimente culturale dintre cele mai diverse. Iar celor afectaţi de problemele inerente care au apărut în cazul organizării unor evenimente de o asemenea anvergură, le mulţumesc pentru întreaga înţelegere de care au dat dovadă.

Gigi Matei, Primar interimar

Leave a Response