Rachetele antigrindină au provocat inundaţiile din Oltenia!

duminică, 3 august 2014

Cinci morţi, doi dispăruţi, 650 de locuinţe distruse, 22 de localităţi măturate de ape, 50 de kilometri de drumuri acoperite de torente. În judeţele Vâlcea, Gorj şi Argeş, adică o zonă relativ restrânsă, a plouat în trei zile cât în trei luni. De ce?

În anul 2005, un val de ploi torenţiale a inundat Moldova. La vremea respectivă a fost constituită o echipă parlamentară care a studiat fenomenul, pornind de la ipoteza unor specialişti în fenomene meteorologice violente atipice cum că acele inundaţii ar fi fost efectul intervenţiei umane. Se punea problema dacă nu cumva România fusese atacată din exterior cu arme ale războiului geoclimatic. „Comisia parlamentară constituită după inundaţiile din anul 2005 a evidenţiat drept una din cauze folosirea rachetelor meteorologice antigrindină, a fenomenului ruperilor de nori cu producerea de precipitaţii, cu căderi mari de apă în intervale scurte şi foarte scurte de timp”, ne-a explicat generalul Emil Străinu, doctor în probleme de război geoclimatic şi specialist în ameninţări neconvenţionale şi asimetrice. Cu alte cuvinte, activitatea omului, respectiv folosirea rachetelor antigrindină, a provocat efecte ulterioare nedorite, în zone care nu fuseseră luate în calcul. Joaca de-a Dumnezeu produce efecte nedorite!... Acele date au legătură şi cu inundaţiile care au măturat zilele trecute Oltenia.

 Duc la căderi mari de apă în timp scurt

„Actualul val de inundaţii are cauze determinate de acţiunea nechibzuită a omului, cum ar fi tăierea excesivă a pădurilor, colmatarea albiilor râurilor de munte şi inexistenţa unui plan de deversări controlate în cazuri extreme. A doua cauză majoră o constituie numărul exagerat de mare de lansări de rachete meteorologice antigrindină efectuate anul acesta în ţara noastră. Un efect secundar al folosirii acestora îl constituie schimbarea gradienţilor dinamici ai atmosferei - umiditate, presiune, temperatură, etc. - în zona aeriană de lansare şi în zonele aeriene învecinate, care de cele mai multe ori duce la fenomenul de rupere de nori, la căderi mari de apă în perioade extrem de scurte de timp. Anul acesta, s-au făcut sute de astfel de lansări în România, începând cu luna aprilie. În plus, s-au semnalat lansări de rachete antigrindină şi în statele vecine ţării noastre”, a adăugat generalul Emil Străinu. Pe scurt, rachetele antigrindină lansate în România şi în ţările vecine reprezintă una din cauzele nenorocirilor care s-au abătut zilele trecute peste Oltenia...

 S-au lansat 600 de proiectile

„Conform datelor oficiale, au fost lansate circa 500 de rachete antigrindină în zonele Prahova şi Buzău şi în jur de 100 în zona Iaşiului. Menţionăm că, teoretic, aceste rachete explodează în nori, nu permit formarea grindinei şi, în acelaşi timp, produc precipitaţii intense în zonele de acţiune. Intervenţia umană dezechilibrează clima nu numai pe termen scurt, ci şi pe unul mediu şi lung, cu efecte greu de preconizat pe viitor.

www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe