Privatizarea Oltchim se reia în decembrie, iar Chimcomplex Borzeşti este interesată de ofertă

duminică, 10 august 2014

Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea la Oltchim SPV (societate care cumulează activele care sunt scoase la privatizare) va fi reluată pe 15 decembrie. De această ofertă s-a arătat interesat, până acum, şi omul de afaceri Ştefan Vuza, cel care controlează prin grupul său industrial societatea Chimcomplex Borzeşti, combinat chimic cu producţie similară celui din Vâlcea.

Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim, Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, organizează procedura de selecţie la Double Tree by Hilton, din Bucureşti. Ofertanţii care doresc să participe la procedura de selecţie trebuie să depună la oricare din sediile administratorilor judiciari, cel mai târziu până pe 12 decembrie inclusiv, documentele specificate în caietul de prezentare. Caietul costă 20.000 de euro (exclusiv TVA). Tentativa de privatizare a Oltchim, de care este interesată Chimcomplex, a avut două etape, eşuate, prima fiind finalizată şi câştigată de omul de afaceri şi jurnalistul Dan Diaconescu, dar care nu a mai adus banii necesari în contractul de preluare. Etapa a doua s-a derulat în două subetape, după ce principalii competitiori au solicitat amânarea depunerii ofertelor angajante, mai ales pentru că se punea problema achiziţionării Oltchim cu rafinăria Arpechim, care deţine o intalaţie de piroliză din care Oltchim are mare nevoie de produse finite.

De Oltchim s-au arătat interesate, până acum, pe lângă Ştefan Vuza şi Chimcomplex, consorţiul de firme Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, din China, investitori din Rusia, din Ungaria şi poate şi din Azerbaidjan.

În luna iunie, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Chimcomplex, Virgiliu Băncilă, declara că societatea din Borzeşti va depune o ofertă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni Oltchim SPV. Virgiliu Băncilă a mai declarat presei că Oltchim are potenţial, iar în şase luni ar putea fi adusă pe profit, dar nu crede în “visul chinezesc”, cu aluzie la interesul mare arătat de două companii din China pentru acest combinat şi la pronosticurile date în legătură cu acest interes, care arată că chinezii ar avea prima şansă la Râmnicu Vâlcea. (ziaruldebacau.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe