Materialele de construcţie promise de Gabriel Oprea nu au ajuns încă la Vaideeni

joi, 28 august 2014

Potrivit autorităţilor locale din judeţul Vâlcea, 79 de familii din satul Atârnaţi au rămas fără un acoperiş deasupra capului în luna iulie. Unii dintre localnicii afectaţi de inundaţii şi-ar putea construi singuri alte case dacă vor fi despăgubiţi de firmele de asigurări. "Sperăm ca în două săptămâni să începem construcţia caselor. Deocamdată nu ştim exact câte locuinţe vor fi pentru că sunt şi familii care aveau asigurări, dar care nu au primit un răspuns dacă vor fi despăgubiţi sau nu. În momentul în care se va clarifica situaţia lor, vom şti exact câte case trebuie să construim”, a declarat primarul, Daniel Băluţă, potrivit Adevarul.

Pentru că nu au posibilităţi financiare să-şi refacă gospodăriile, peste 30 de familii s-au mutat după inundaţii în locuinţele modulare puse la dispoziţie de Ministerul de Interne. Deocamdată, în Vaideeni nu au ajuns materialele de construcţie promise de ministrul Gabriel Oprea în timpul vizitelor sale în judeţul Vâlcea, în urmă cu o lună, iar construcţia noilor locuinţe s-ar putea realiza doar cu ajutorul a două fundaţii. "Reprezentanţii a două fundaţii au venit la noi şi ne-au spus că vor să-I ajute cu materiale de construcţii pe localnicii afectaţi. Sperăm că vom primi sprijin şi de la Guvern, aşa cum ni s-a promis. Noi am identificat un amplasament pentru strămutarea familiilor care au rămas fără case, lucrăm la PUZ, iar săptămâna viitoare cred că vom finaliza toate aceste formalităţi", mai spune Daniel Băluţă.

Potrivit calculelor conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru construcţia a 79 de case cu una sau două camere şi anexe ar fi nevoie de o inveştiţie de 9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Materialele de construcţie promise de Gabriel Oprea nu au ajuns încă la Vaideeni”

  1. Nu imi vine sa cred cate minciuni se pot spune...79 de familii care au ramas fara case??? O minciuna grosolana, ca sa isi faca politucienii bani de campanie... Sunt din Vaideeni, iar in urma inundatiilor au fost distruse 3 case din catamida, cu o singura incapere si 7 bordeie din lemn, tot cu o singura incapere de 4x3 metri. Intradevar apa a patruns in multe altele, afectand inca maxim 7-8, avand zidurile crapate, dar toate au fost construite fara autorizatii in albia raului. Daca ar fi sa numaram, in tot catunul de rudari, care a fost afectat nu sunt 79 de case din caramida..HOTIE!!!!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe