Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a participat la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, în cetatea Târgoviștei

joi, 14 august 2014

 

În zilele de 10 și 11 august 2014, prăznuirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, a însuflețit în mod special cetatea Târgoviștei. Moaștele sfântului au fost așezate în Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște în urmă cu cinci ani.

Racla cu Moaştele Sfântului Nifon a fost scoasă în procesiune şi aşezată lângă catedrală, pentru ca Sfintele Moaşte să poată fi venerate de cei aproximativ 20.000 de credincioşi care au fost prezenți la eveniment.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în faţa catedralei de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, și Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Episcopiei Romanului şi Bacăului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nifon a evidențiat personalitatea de seamă a Sfântului Ierarh Nifon, a prezentat volumul „Sfinţii Brâncoveni - martiri ai credinţei şi ai neamului românesc“, broşura „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“ şi o Carte de rugăciuni, toate tipărite la Editura eparhială, și a oferit Diploma de excelenţă „Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti“ mai multor elevi dâmboviţeni care au obţinut premii la concursurile şi olimpiadele şcolare. (arhiram.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe