În Vâlcea peste jumătate din culturile de grâu şi porumb sunt compromise de inundații

miercuri, 6 august 2014

Reprezentanţi ai agricultorilor din Oltenia spun că în nordul judeţelor Dolj, Argeş sau Vâlcea mai mult de jumătate din culturile de grâu şi orz sunt compromise. Şi asta pentru că ploile nu au permis recoltarea şi nici în prezent utilajele nu pot intra pe câmp.

Cel mai afectat de inundaţiile din ultima vreme, din Oltenia, este judeţul Vâlcea. 16.600 de hectare au fost distruse iar valoarea estimată a pagubelor se ridică la 99 de milioane de lei. În localitatea Drăgășani, celebrele vii nobile zac sub ape, iar în unele zone culturile sunt distruse în proporţie de 100%.

Legumicultorii sunt și ei afectați. Sute de hectare de legume de cea mai bună calitate, care ajungeau prin contracte în marile lanțuri de magazine, sunt distruse acum. Și tot în județul Vâlcea, 10.000 de hectare de grâu și porumb au fost compromise.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că declararea de zone calamitate, aşa cum au solicitat unii fermieri, se poate face doar după ce se stabileşte exact procentul în care suprafaţa cultivată a fost grav afectată. (gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe