Gest incalificabil! Un agent din Vâlcea a dosit un recipient după autoturismul Poliției și l-a umplut cu benzină!

marți, 12 august 2014

Au curs râuri de cerneală din pricina incapacitatii purtătorilor de chipiu să prindă infractorii, invocându-se dotările slabe și rația de carburant total insuficientă.

Că benzina nu le ajunge oamenilor legii să mai meargă la urgențe și de multe ori sunt nevoiți să o ia pe jos, ajungând mult după încheierea evenimentului, s-a scris de nenumărate ori. Despre patrulări, cel puțin în orașele mari, unde aria care trebuie acoperită în fiecare noapte prin măsuri preventive, nici nu se mai punea problema în vremurile crizei de benzină.

Politistul a dosit un bidon pe care l-a umplut cu benzina

Politistul a dosit un bidon pe care l-a umplut cu benzina

Dar există și români fericiți, cum era sloganul unei emnsiuni TV de acum câțiva ani, sau, în cazul nostru, polițiști descurcăreți, care aplică cu succes principiul vaselor comunicante.

O imagine primită pe binecunoscuta adresă [email protected] ilustrează clar această situație. Potrivit informațiilor furnizate redacției ”Cancan”, fotografia a fost surprinsă de un cititor într-o benzinărie din județul Vâlcea. În imagine se poate vedea un polițist care a dosit lângă roata din spate a Loganului de serviciu, inscripționat cu insemnele Poliției, un bidon de plastic de 20 litri, de tipul celor folosite la distribuitoarele de apă.

A deșertat benzina în bidon
Judecând după mașină și uniformă, agentul face parte din structurile de ordine publică, și nu, omul legii aflat în misiune oficială nu aducea apă colegilor însetați, într-un nesperat gest de mărinimie, ci deșerta furtul de alimentare al pompei de combustibil în bidon.

Nu este clar cum a plătit agentul benzina, dar se știe că structurile operative ale Ministerului de Interne beneficiază de o rație de benzină lunară, trecută pe un card de carburant valabil la rețeaua de benzinării care a căștigat licitația publică de atribuire a acestor servicii către MAI.

Oamenii legii au probleme cu ratiile de carburant

Oamenii legii au probleme cu ratiile de carburant

În lipsa unui răspuns oficial de la minister, există nu mai puțin de 3 explicații pentru această neobișnuită situație în care a fost surprins omul legii din imagine.

Prima, a ajutat un coleg rămas în pana prostului și a plătit de pe cardul personal de combustibil, sau chiar cu banii din buzunar.

A doua - după ce și-a alimentat Loganul de serviciu, a constatat că are destule benzină pentru a pune deoparte o rezervă pentru zile mai negre.

A treia posibilă explicație nu onorează deloc instituția pe care o reprezintă agentul: din rația de benzină plătită de contribuabili, prin taxe și impozite la stat, polițistul și-a ”tras” și el o bucățică pentru a-și alimenta mașina propritate personală, sau, de ce nu, pentru a valorifica carburantul pe piața liberă. Doar o anchetă a internă a MAI și structurii de poliție din care face parte agentul poate lămuri misterul.

(M.N.) - cancan.ro

NR - Așteptăm reacția comandantului Inspectoratului Județean de Poliție, Nicolae Sărdărescu. Recunoașteți polițistul și mașina de serviciu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe