Constantin Ploscaru, maestru în tehnica bisturiului şi în mânuirea stiloului

miercuri, 6 august 2014

 

Reputatul chirurg Constantin Ploscaru ne uimeşte de fiecare dată prin atitudinea sa profund civică; medic de excepţie, a implementat chirurgia laparoscopică în Vâlcea, în 2001, efectuând în premieră primele operaţii de acest gen; autor a peste 50 de lucrări ştiinţifice şi 100 de cursuri de specialitate, tată a doi băieţi, medici; lider şi activist politic, autor de lucrări ştiinţifice şi studii istorice, sociale şi politice.

Vorbim despre Constantin Ploscaru ca despre un autor de cărţi. Acesta tocmai ne-a adus la redacţie 3 lucrări de o importanţă deosebită, semnate personal sau în colaborare cu alţi medici de succes şi care au văzut lumina tiparului în 2014.

“Pe urmele lui Constantin T. Stoika – Titeşti 2006” este o lucrare semnată împreună cu înv. Florea Vlădescu şi prof. Liviu Ion Vlădescu şi a apărut la Editura Proşcoala din Râmnicu Vâlcea. Este o reconstituire a vieţii eroului – poet, cu refacerea arborelui genealogic al acestuia, aspect ale copilăriei, educaţie, contactul cu marile celebrităţi ale timpului, scrierile lui Constantin T. Stoika, dar şi locurile pe unde acesta s-a perindat şi unde îşi doarme somnul de veci, aspecte interesante de ordin istoric. “Constantin T. Stoika face parte din martirii neamului, care, prin vitejia şi prin talentul său literar, reuşeşte să ne lase moştenire o remarcabilă operă, cât şi dovada unui eroism fără precedent, de care ne vom ocupa în prezenta lucrare” spun autorii în prolog.

“Chirurgie şi ginecologie practică – Urgenţe medico-chirurgicale” este o lucrare de specialitate, voluminoasă şi deosebit de complexă, semnată împreună cu fiul, dr. Vlad Ploscaru şi dr. Marian Stoica şi avându-i drept colaboratori pe dr. Magda Nicolae şi dr. Răzvan Costinea. 598 de pagini cuprinde acest tratat bogat ilustrat, alcătuit pe baza experienţei colosale a autorilor. “Redactată de o echipă de specialişti cunoscuţi în lumea medical vâlceană, prezenta lucrare – de altfel, prima apariţie din istoria evoluţiei medicale pe aceste tărâmuri - constituie un ghid practice valoros de diagnostic şi tratament, cu multe cunoştinţe medicale actualizate” spun aceştia. Nu putem decât să îl felicităm pe medicul Constantin Ploscaru, dar şi pe colegii şi partenerii săi pentru aceste lucrări de o valoare de necontestat, utile atât celor direct interesaţi, cât şi cititorului de rând.

Kandy Reisenauer (www.ramnic.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe