Ultimul articol despre MIZERIA de sub Pasajul „Tudor Vladimirescu“

duminică, 20 iulie 2014

Câțiva băieți deștepți din Râmnic au pus-o de o afacere: un milion de euro, bani publici, le va intra în buzunare în următoarele săptămâni. Ce au făcut ei pentru acești bani? NIMIC! Au beneficiat de informații „preferențiale“ de la funcționari publici CORUPȚI din Primăria Râmnicu Vâlcea, care le-au devoalat șmecherilor „afaceriști“, în urmă cu câțiva ani, amănunte tehnice ale proiectului pasajului „Tudor Vladimirescu“. Aceștia au știut exact când să cumpere o bucată de teren și o ruină de clădire din apropierea viitorului pasaj.

Terenul și imobilul au fost achiziționate de o societate fantomă creată în urma unei fuziuni dubioase. În spatele firmei se află nume grele din viața economică a județului, cu ramificații în zona administrației publice locale. O încrengătură de tip mafiot! Se știa exact că zona va fi expropriată pentru cauză de utilitate publică. De business a știut, la început, primarul Mircia Gutău, ulterior lacomul Emilian Frâncu, dar afacerea s-a desăvârșit sub mandatul lui Gigi Matei, care l-a lăsat să se „murdărească“ pe liberalul Edi Vârlan. Viceprimarul a beneficiat de sfaturile directorului economic din Primăria Râmnicu Vâlcea, Ion Lăpădat, direct interesat de soluționarea cazului.

Povestea a început de fapt cu mai mulți ani în urmă, fiind țesută și gândită cu atenție în laboratoarele de pe platforma industrială a municipiului Râmnicu Vâlcea. Acolo s-a creionat strategia de sifonare a BANULUI PUBLIC. Pe parcurs, s-au retras mai multe persoane din afacere, asemenea elefanților din povestea de pe pânza de păianjen. În final, de cei un milion de euro BANI PUBLICI vor beneficia 5 persoane. Cel mai mult va încasa o doamna, administratorul societății comerciale, care este asociatul cu cele mai multe acțiuni. Este strigător la cer ce se întâmplă!

Ne frapează tupeul cu care acționează această gașcă de indivizi fără scrupule care s-a înfipt în bugetul Primăriei Râmnicu Vâlcea! În condițiile în care DNA-ul este cu ochii ca pe butelie pe Primăria Râmnicului, funcționari de rang înalt din instituție pe mână cu beneficiarii direcți ai banilor publici au dat acest tun. Gașca de tip mafiot a băgat la înaintare o avocată din București care le reprezintă interesele. Mai mult decât atât, CULMEA NESIMȚIRII, băieții ăștia au tupeul să-i amenințe pe cei care îndrăznesc să le tulbure apele cu... justiția! Hoții strigă hoții! Să le fie rușine!

Prin amenințare, presiune constantă asupra funcționarilor publici, CORUPȚIE, banii contribuabililor din Râmnicu Vâlcea, peste un milion de euro, vor intra în buzunarele unor ÎMBUIBAȚI! Sperăm că măcar în ceasul al 12-lea instituțiile statului român vor deschide ochii, se vor autosesiza și vor acționa în forță în acest caz. Nu este corect, nu este legal ceea ce se întâmplă, vom repeta la infinit aceste lucruri! Ca ziariști, oameni aflați în slujba adevărului, nu avem cum să închidem ochii la astfel de ilegalități! Demersul nostru jurnalistic este unul de bună credință, iar autoritățile judiciare trebuie să verifice ceea ce am sesizat! Poate greșim noi, cu toate că mizeria este mult prea evidentă...

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe