Spitalul „Balneo Med Center” construit de Nicolae Sofianu şi-a deschis porţile • Servicii medicale la standarde occidentale în Râmnicu Vâlcea

miercuri, 16 iulie 2014

 

Cel mai modern spital din Oltenia a fost deschis, oficial ,luni, 14 iulie. Investiţia a fost realizată de către omul de afaceri Nicolae Sofianu din fonduri proprii şi se află pe bulevardul Dem Rădulescu din Râmnicu Vâlcea. La deschidere Nicolae Sofianu a povestit despre investiţiile sale dar şi despre faptul că acest spital a fost iniţial gândit ca Hotel. Omul de afaceri a mărturisit că în 2008-2009 a suferit în străinătate mai multe intervenţii chirurgicale având grave probleme de sănătate. În acea perioadă a vorbit des la telefon cu Înalt Prea Sfinţitul Gherasim, Episcop al Râmnicului, care a fost mereu apropiat de familia Sofianu şi care i-a spus că regretă că nu poate lua din boala şi suferinţa lui Nicu Sofianu asupra sa pentru că el a trăit destul iar Nicu mai are multe lucruri măreţe de realizat. ,,Atunci am decis să fac acest spital. Nu aveam încă în minte cum va arăta dar proiectul s-a concretizat. Deci acest spital există datorită Î.P.S Gherasim şi vă rog pe toţi cei prezenţi aici să faceţi un efort şi să vă imaginaţi că domnia sa se află printre noi şi că taie panglica imaginară inaugurală a spitalului.“

O investiţie pentru sănătate

O investiție de excepție în domeniul sănătății s-a concretizat în Râmnicu Vâlcea. În cartierul Ostroveni s-a deschis Spitalul Privat Balneomedcenter. Realizat în întregime din fonduri proprii de către omul de afaceri Nicolae Sofianu, Spitalul Balneomedcenter aduce în Oltenia servicii și dotări medicale occidentale. Condițiile de cazare de la noul spital sunt de 4 stele. Prin semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pacienții Spitalului Balneomedcenter se pot trata gratuit în noua unitate medicală. Dotările includ un ecograf de înaltă performanță 4D, sau unicul aparat neuroaudioscreen pentru copii, sugari și nou-născuți din județ. Aparatul de tratament cu unde de șoc pulsate este, de asemenea, unic în județ. Spitalul dispune de laborator propriu de analize.Servicii medicale GRATUITE (contract cu CAS, cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist):

Ambulator de specialitate – recuperare medicală. Cuprinde consultații, analize, investigații paraclinice, medicamente, tratament (4 proceduri pe zi).

Spitalizare continuă – recuperare medicală și reumatologie. Cuprinde spitalizare în condiții de 4 stele, unde se asigură consultații, investigații paraclinice și tratament de recuperare-reabilitare.

Medicină internă: spitalizare de zi și ambulator (consult, analize medicale, investigații paraclinice, medicamente și materiale sanitare) pentru următoarele diagnostice:

- anemia prin carență de fier secundară unei pierderi de sânge;

- anemia prin carență de fier nespecificată;

- obezitate datorată unui exces caloric;

- hepatită virală cronică B, fără agent Delta;

- hepatită virală cronică C;

- colecistită cronică;

- alte boli specificate ale vezicii biliare;

- astmul cu predominență alergică;

- BPOC cu infecție acută a căilor respiratorii cu exacerbare acută nespecificată;

- boală pulmonară interstițială nespecificată;

- ateroscleroza arterelor periferice cu claudicație intermitentă;

- hepatită alcoolică;

- hepatită cronică activă neclasificată altundeva;

- hepatită reactivă nespecificată;

- degenerescență grăsoasă a ficatului neclasificată altundeva;

- bronșită acută nespecificată;

- hipertensiunea esențială;

- alte forme de angină pectorală fără coronarografie;

- cardiopatie ischemică cronică nespecificată fără coronarografie;

- cistită acută;

- infecția tractului urinar cu localizare nespecificată;

- malnutriția;

- BPOC cu infecție acută a căilor inferioare.

Spitalul Balneomedcenter poate oferi consultații în domeniile : medicină internă, cardiologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, neurologie, oncologie, pneumologie, reumatologie.

Recuperarea medicală se poate face în cea mai mare bază de recuperare spitalicească din Oltenia, dotată cu aparate de ultimă generație și personal calificat în clinici de recuperare din țară (Iași, București) pentru recuperare cardiovasculară, respiratorie, neuromotorie, ortopedie-traumatologie, reumatologie.

În sezonul estival pacienții pot beneficia de recuperare în piscinele cu apă sărată și dulce ale spitalului și tot anul în piscina acoperită și încălzită a Grand Hotel Sofianu.Cea mai mare investiție privată în domeniul sănătății din județul Vâlcea, spitalul Balneomedcenter continuă și dezvoltă activitatea Centrului Medical Balneomedcenter din cadrul Grand Hotel Sofianu prin recuperare reumatologică, tratamente de reumatologie, neurologie, ortopedie, tratamente de recuperare a bolilor cronice respiratorii, recuperare cardiorespiratorie, boli interne, cu internări de zi și internări continui în cele patru secții ale spitalului.

De ce un nou spital?

Bolnavul își recapătă locul central. În jurul lui vor orbita atât diagnosticianul cât și terapeutul alopat, homeopat ori acupunctorul, medicul recuperaționist sau psihologul, într-un concept nou, integralist. Pacientului îi vor fi explicate atât etapele pe care diagnosticul le va parcurge, cât și tratamentul, urmând ca împreună să alegem cea mai avantajoasă și confortabilă alternativă. Pacientul va deveni un partener cu drepturi egale la informația medicală și la luarea deciziilor – în contrast cu modelul paternalist medical tradițional actual.

Echipa Balneomedcenter este condusă de Dr. George Trelea, medic primar medicină internă, cu competență în ecografie generală, alături

de care profesează medici de renume, cu mare experiență :

- Conf. Dr. Adrian Tase, medic primar cardiolog.

- Dr. Teodor Veleanu, medic primar recuperare medicină fizică și balneologie.

- Dr. Adrian Popa, medic specialist reumatologie, medic primar recuperare medicină fizică și balneologie,

competență acupunctură.

- Dr. Alina Stoica, medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie, medic specialist reumatologie,

competență ecografie musculo-scheletală.

- Dr. Mihaela Drăgușin, medic specialist medicină internă, competență ecografie generală.

- Dr. Ion Dinescu, medic primar boli infectioase, epidemiologie.

- Dr. Cristina Liliana Duțescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

- Dr. Liliana Blidaru, medic primar pneumologie, competență endoscopie bronșică.

- Dr. Iuliu Croitoru, medic primar neurolog.

- Dr. Mircea Vultur, medic primar oncolog.

- Dr. Aiten Dinescu, medic primar radiolog.

- Dr. Laura Adriana Popescu, medic cardiolog.

- Dr. Eugen Stoicănescu, medic specialist pediatrie.

- Dr. Bogdan Nicolae, medic primar ortoped.

Echipa este completată cu specialiști din București, Craiova, Pitești care vor acorda consultații sau vor face investigații de înaltă performanță, pe conceptul de medicină flexibilă.

Spitalul beneficiază de parteneriate cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Pitești și Spitalul Sfânta Maria din București. În baza acestor parteneriate, Spitalul Balneomedcenter va fi bază de practică pentru studenții Universității din Pitești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

15 comments on “Spitalul „Balneo Med Center” construit de Nicolae Sofianu şi-a deschis porţile • Servicii medicale la standarde occidentale în Râmnicu Vâlcea”

 1. Iar a inaugurat spitalul asta ca si acum o luna l-a mai inaugurat inca odata? Vraja multa in ochii fraierilor.Medicii sunt pensionari sau rezidenti.Sau "ginerica"de tov.Persu.Aparatura este cea mai ieftina,nimic Philips,Siemens,General Electric.Conditiile sunt de nota 10.Atat.Praf in ochii fraierilor.Medicina adevarata in Valcea e doar un vis indepartat!

 2. Va rog sa-mi comunicati perioada ce pot sa vin maxim 10 zile pentru investigatii si tratamebt pentru Cardiologie si Reumatologie pentru 2 persoane. solicit aceasta pentru a solicita trimitere de la medicul de familie.
  Cu respect,

  Astept raspunsul Dvs.

 3. Cum, necum, asistentii si asistentele de acolo, salariati si voluntari deopotriva, sunt de nota 10. Cu totul altfel decat in spitalele pe care le stim.Iar conditiile de igiena, primele la care se uita un pacient, sunt foarte bune. Apreciez in mod deosebit aceasta clinica.

 4. astazi am fost la aceasta clinica pentru cateva analize recomandate de medicul de familie. Cand am primit rezultatul am observat unele valori modificate. Am intrebat daca exista un medic specialist pentru citirea analizelor si interpretarea lor contracost normal nu voiam gratis. Mi s a spus ca la ora 17 .00 vine dl doctor TRELEA. Am asteptat frumos pana cand acest domn doctor a sosit.....L am intrebat daca doreste sa ma primeasca la o consultatie, discutie in legatura cu analizele mele (( repet contracost )...si ce credeti foarte suparat si nervos mi a spus sa ma duc la medicul de familie ( adica cel care mi a recomandat analizele ;;;;deci nu a vrut sa ma primeasca ..intr -o clinica privata unde am cerut sa platesc aceste servii........DECI DIN PACATE PENTRU MINE ACEASTA CLINICA CU ASTFEL DE MEDICI NU VALOREAZA NIMIC

 5. Vreau sa stiu daca doctorita Radoi Cristina lucreaza la aceasta clinica.Este un medic de nota 10 si vreau consultatii cardiologice numai la dansa.

 6. Am fost la un consult cardiologic la don'soara(cum ii spuneti) Cristina Radoi,stimate(a)manager.Trebuia sa-mi scrieti ca da consultatii sambata.Interesul era de partea mea si ,firesc si din partea d-vaostra ca sa atrageti cat mai multi pacienti.O admir pe dr.Cristina Radoi ptr profesionalismul de care da dovada si,ar fi bine sa luptati ptr ca sa ramana in clinica pe care o conduceti.

 7. As vrea sa stiu daca o trimitere de la dr de familie din 23 iulie 2015 este valabila ptr data de 10 august 2015,cand sunt programata la clinica d-voastra la geriatrie.
  Luasem biletul de trimitere de la dr. de familie ,cand mi s-a spus ca nu aveti ptr luna iulie bani de la CAS.Va multumesc!

 8. Stimata Manea Valeria ,scuze ca sunt cam uituca si nu v-am spus. Trimiterile sunt valabile pentru luna in curs. Daca sunt probleme cu texpirarea trimiterii va stept la biroul meu de la demisol. Se rezolva toate.

 9. Buna ziua ! peste 2 luni termin tratamentul pentru osteoporoza si trebuie sa fac testul DXA , cu trimitere de la medicul de familie pot sa vi la d-stra la geriatrie ca sa pot obtine trimitere pentru DXA -se plateste sau este gratuit ? ,dar pentu o consultatie la un medic neurolog cu trimitere de la medicul de familie se plateste ? MULTUMESC !

  1. Buna ziua,
   Testul DXA impune si o coplata din partea dumneavoastra chiar daca va consultam gratuit la Geriatrie.
   Pentr uconsulataia de neurologie sa aveti trimitere valabila s iva vom programa la consultatie gratuita.
   Va doresc sanatate ,din toata inima.

 10. Am vrut sa ma programez pt fizioterapie si mi s-a spus ca tocmai in septembrie .Eposibil asa ceva?Astept raspuns! Sunt dezamagita!

 11. Buna ziua,
  Va multumim pentru increderea in serviciile noastre.
  Datorita perioadei de concedii ale personalului,va trebui sa asteptati pana cand vi s-a spus ca sunteti programata. Daca doriti sa faceti tratamentul mai devreme, acesta nu mai este gratuit, puteti achita costul la receptie.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe