Șpârle și șopârle, 14.07.2014

luni, 14 iulie 2014

 

• Potrivit presei centrale, Primăria Şuşani trebuie să dea acum înapoi banii europeni pe care i-a primit în urmă cu 11 ani. În anul 2003, comuna a accesat un proiect Sapard cu o valoare de un milion de euro pentru proiectul reţelei de alimentare cu apă. Banii nu mai sunt, iar reţeaua nu a fost terminată. „În toate rapoartele care au venit, în toate comisiile Sapardului, s-a constat lipsa personalului muncitor în teren. Au găsit un singur muncitor, materiale care nu trebuiau puse, au găsit nerespectarea proiectului”, spune Gheorghe Staiu, primarul comunei Şuşani. Primarul speră totuşi să scape de rambursarea a 2 milioane de euro, dacă mai primeşte bani de la Consiliul Judeţean pentru a finaliza lucrarea, respectiv pentru a face funcţională alimentarea cu apă.

• Vâlcenii care aleg să se relaxeze în aceste zile în Parcul Zăvoi ar fi bine... să evite zona din cauza „poluării fonice”. Cât este ziua de lungă, întreg parcul este invadat de muzica dată tare provenită de la boxele restaurantului „Taverna sârbească”, care apaţine controversatului patron de la OK, Doru Paraschiv. Poate ar fi bine ca Poliţia şi Primăria să ia măsuri urgente!

• Rămânem la „amicul” Doru Paraschiv şi trebuie să spunem că acesta a obţinut un dubios acord de la Agenţia de Protecţie Mediului (APM) Vâlcea de construire a unui „Complex de recreere şi agrement” în Râmnicu Vâlcea. Locaţia aleasă este una de vis: zona împădurită aflată pe Dealul Capela. Să sperăm că investiţia nu va presupune şi tăierea unor copaci din principala zonă verde a Râmnicului. Oricum, vom monitoriza atent cazul.

  • ​ Guvernatorul Băncii Naționale, vâlceanul Mugur Isarescu, se bucura de cel mai mare capital de incredere in randul alegatorilor romani, fiind urmat de premierul Victor Ponta, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si de presedintele PNL, Klaus Iohannis, potrivit unui sondaj realizat de CSOP, la comanda PDL. Uniunea Social Democrata, condusa de Victor Ponta, nu reuseste sa adune jumatate din electorat, se mai arata in cercetarea obtinuta de HotNews.ro. La capitolul incredere in politicieni, Mugur Isarescu are 29 %, urmat de Victor Ponta – 25% si de   Sorin Oprescu – 21%. Mai departe urmeaza: Klaus Iohannis – 20%, Traian Basescu – 15%, Catalin Predoiu – 14%, Calin Popescu Tariceanu – 14%, Mihai Razvan Ungureanu -13%, Vasile Blaga si Emil Boc -cate 12%, Monica Macovei si Mircea Geoana – cate 11%, Corneliu Vadim Tudor -10%, Elena Udrea – 9%, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu – cate 7%, Dan Diaconescu – 6%, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea si Kelemen Hunor – cate 5%.
  • Când ai un hotel şi majoritatea clienţilor tăi sunt pensionari cu bilete subvenţionate de Casa de Pensii în valoare de milioane de lei anual, poţi vinde fără grijă kilogramul de crenvurști cu 65 de lei sau cel de zahăr cu 22 de lei. Este modul în care a înţeles să facă afaceri o firmă din Olăneşti.Un kilogram de salam Alpin, 145 de lei, 60 de lei kilogramul de brânză de vaci, 60 de lei, ficatul de pui, 110 lei, cașcavalul, 65 de lei, crenvuștii, un litru de ulei, 30 de lei şi kilogramul de zahăr, 22 de lei. Sunt doar câteva dintre preţurile exorbitante practicate de cei de la hotel pentru cei care rămân cu vouchere neconsumate la sfârşitul sejurului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe