Liviu Dragnea: Oraşul Brezoi este înconjurat de ape

marți, 29 iulie 2014

Oraşul Brezoi din judeţul Vâlcea este înconjurat de ape, iar autorităţile iau în calcul intervenţia armatei în această zonă. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că viitura este de neoprit, iar autorităţile nu pot face deocamdată nimic.

Trei elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost trimise, marţi după-amiază, în judeţele Gorj şi Vâlcea, în localităţile Novaci, Vaideeni şi Brezoi, pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viiturilor, informează oficiali MAI.

Potrivit vicepremierului, în comuna doljeană Mischii au fost inundate, iar zeci de case şi gospodării. Alte două aparate de zbor ale MAI au fost direcţionate către localităţile vâlcene Balota şi Brezoi, afectate de inundaţii.

"Vom aloca în regim de urgenţă suma de 6 milioane de lei pentru a realiza un dig. Numai anul acesta, apele au intrat de trei ori în casele oamenilor", a spus Liviu Dragnea.

Hidrologii au emis o avertizare de COD ROŞU de inundaţii pe râuri din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00, în timp ce codul portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe a fost prelungit până miercuri după-amiază. În Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova zeci de localităţi au fost afectate, drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate. (evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe