|sâmbătă, septembrie 24, 2022
  • Follow Us!

Ion Cîlea trebuie să le spună vâlcenilor care este situaţia reală de la CET Govora! Șeful Diviziei Energetice a CEO, Aurel Medinţu: Cred că președintele Consiliului Județean Vâlcea nu știe ce vorbește! 

valcea_cet_bun

cet-govora-Sistarea livrării cărbunelui către CET Govora de către CE Oltenia a generat o reacție bizară din partea președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, care a declarat că premierul Ponta, vicepremierul Dragnea și ministrul Niță au intervenit în favoarea autorităților vâlcene.

Mai exact, spune acesta presei vâlcene, ca urmare a intervențiilor insistente din partea sa, toți cei enumerați, în frunte cu directorul general al CEO, Laurențiu Ciurel, au decis reeșalonarea datoriilor de peste 176 milioane de lei, pe care le are CET Govora la compania energetică din Gorj. Nimic mai neadevărat, susțin reprezentanții CEO.

„În mijloacele de presă”

Iată ce declară președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea, pentru publicația vâlceană „Săptămâna în Oltenia“, „botezându-l” pe Laurențiu Ciurel și vorbind parcă în dodii despre „cărbunele privat”: „Contrar informaţiilor apărute în unele mijloace de presă, Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu nu şi-a încetat activitatea şi nici livrarea de lignit către CET Govora. Ba dimpotrivă, în urma intervenţiilor insistente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. Ion Cîlea, de la prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministrul Liviu Dragnea sau ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi până la directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Liviu Ciurel, s-au găsit soluţii privind reeşalonarea datoriilor pe care le are CET Govora pentru cărbunele privat”.Contract expirat

Directorul Diviziei Energetice a Complexului Energetic Oltenia, Aurel Medințu, a declarat că șeful CJ Vâlcea ori nu are habar de situație, ori chiar minte. „În primul rând, contractul încheiat între CEO cu CET Govora expiră foarte curând, poate chiar mâine. Cei de la CET Govora nu au venit măcar să vorbească cu noi, în vederea prelungirii acestui contract. Nu știu pe ce se bazează domnul Cîlea când afirmă aceste lucruri. Omul acesta ori minte, ori nu știe despre ce e vorba. Cantitatea de cărbune contractată se termină chiar în aceste zile, fără ca nimeni din partea lor să vină să încerce încheierea unui nou contract, cel puțin până azi (ieri – n.red)”. Amintim că CEO a anunțat că, în data de 04.07.2014, Directoratul CE Oltenia a decis  sistarea  livrărilor de cărbune către SC CET Govora SA, începând cu data de 14.07.2014, și, prin urmare, întreruperea activității la UMC Berbeşti. „Hotărârea a fost luată ca urmare a neachitării în întregime a contravalorii cărbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 și 2014. În cazul reluării plăților, Directoratul va reanaliza situația”, a anunțat CEO printr-un comunicat de presă.

(gorj-domino.ro)

Aşteptăm şi reacţia preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea!

One Response to Ion Cîlea trebuie să le spună vâlcenilor care este situaţia reală de la CET Govora! Șeful Diviziei Energetice a CEO, Aurel Medinţu: Cred că președintele Consiliului Județean Vâlcea nu știe ce vorbește!

  1. ion

    Cred ca Presedintele CJ VALCEA, este singurul care stie ce vorbeste, respectivul ocupa functia degeaba, de ce au ajuns in aceasta situatie?
    Sa-i fie rusine, daca nu e in stare sa plece acasa , sa lase locul liber.

     

Leave a Response