Doctorul în „copy- paste” Victor Ponta a modificat Legea Educaţiei într-un mod iresponsabil

miercuri, 23 iulie 2014

 

Nivelul educaţiei este definitoriu pentru noi, ca naţie. Recent, Doctorul în “copy- paste” Victor Ponta a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea Educaţiei într-un mod iresponsabil, menit să încurajeze mediocritatea şi scăderea standardelor profesionale. Modificările făcute, fără consultarea conducerilor universităţilor, reprezintă o amenințare la adresa elevilor și studenților, singura performanţă fiind aceea de a ului cea mai mare parte a lumii academice și de a provoca o reacție de indignare din partea societății civile.

Organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat cu impact asupra scăderii calităţii sistemului de invăţământ şi implicit a nivelului de pregătire a forţei de muncă, posibilitatea persoanelor fizice de a infiinţa universităţi private ca mai apoi să le desfiinţeze pentru a intra în posesia patrimoniului, doctorate cu frecvenţă redusă care diminuează importanţa titlului obţinut, prelungirea mandatelor rectorilor pe termen nelimitat, implicarea politicului în Consiliile de Administraţie ale Şcolilor şi excluderea participării la şedinţe a reprezentanţilor elevilor, sunt doar câteva dintre măsurile prin care Guvernul Ponta destabilizeaza şi politizeaza Sistemul Naţional de Invăţământ, într-un an electoral.

Tineretul Democrat Liberal Vâlcea, acuză Guvernul Ponta de crearea unei stări de confuzie şi descurajare in rândul cadrelor didactice puse in faţa unui sistem viciat şi dispreţuitor faţă de efortul de a obţine performanţă in condiţiile unei slabe finanţări a invăţământului.

Tineretul Naţional Liberal Vâlcea se solidarizează cu TDL Vâlcea în demersul de contestare a OUG 49 şi face un apel la cetăţeni să semneze petiţia “Cere-i lui Victor Ciorbea să atace noua Lege a educaţiei la Curtea Constituţională!” pentru a arăta Guvernului Ponta că vocea contestatarilor nu poate fi ignorată.

Astfel, împreună, apreciem şi propunem :

  • Nu este oportună o finanţare suplimentară pentru pregatirea elevilor care nu au promovat BAC-ul deoarece sistemul este oricum subfinanţat, iar banii, dacă există, trebuie dirijaţi spre consolidarea bazei materiale şi pentru sprijinirea şi stimularea performanţei.
  • Acceptarea formei de doctorat la frecvenţă redusă este posibilă doar cu titlul de excepţie, în cazul in care viitorul student-doctorand este incadrat cu normă intreagă la o instituţie de cercetare in domeniul tezei de doctorat pe care acesta şi-o propune.

Organizaţiile noastre de tineret încearcă să tragă un semnal de alarmă, întrucât descreşterea nivelului educaţional al României scade şansa noastră de redresare ca ţară. Cu un sistem educaţional bolnav şi rudimentar care alimentează permanent un cerc vicios, nu avem cum să ajungem la performanţă, nu avem cum sa fim competitivi.

 

 

Preşedinte TDL Vâlcea                                                     Preşedinte TNL Vâlcea

ALINA LUPU                                                              GEORGE POPOLAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe