|duminică, septembrie 25, 2022
  • Follow Us!

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a confiscat aproape 2.000 tone cereale 

De la 01 iulie 2014, inspectorii antifraudă fiscală desfăşoară la nivel naţional acţiuni de control care vizea­ză activităţile conexe campa­niei de recoltare a cerealelor.

În timpul monitorizării şi controlului, atât pe principalele căi de comunicaţie şi noduri rutiere, cât şi la silo­zuri şi la unităţile de morărit şi panificaţie, au fost verificate 714 mijloace de transport şi 287 societăţi comerciale. Au fost identificate încălcări ale actelor normative în vi­goare pentru sancţionarea că­rora s-a dispus aplicarea de a­menzi în cuantum total de 1.552.000 lei.

Au fost confiscate 1.988,24 tone cereale şi produse de panificaţie (grâu, orz, rapiţă, porumb, floarea soarelui, tărâţe, făină) în valoare de 1.508.630 lei, care vor fi va­lo­rificate conform prevederi­lor legale. De asemenea, a fost suspendată activitatea comercială a şase firme care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat.

Acţiunea de control se cir­cumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica şi com­bate evaziunea fiscală în do­meniul producţiei, depo­zită­rii, transportului şi comercia­lizării cerealelor, al morăritului şi panificaţiei, care pre­zin­tă un grad de risc fiscal ridicat.

Leave a Response