Deputatul PNL Cristian Buican a dat în “boala” bocitoarelor

joi, 17 iulie 2014

 

Ieşind iar la rampă în dorinţa de a fi băgat în seamă şi, eventual, aplaudat, deputatul liberal Cristian Buican a dat publicităţii un comunicat de presă în legătură cu Spitalul Judeţean, în care acuză Consiliul Judeţean Vâlcea că “se face vinovat de nepăsare şi neimplicare”. Vorbeşte acolo, între altele, despre starea precară în care se desfăşoară actul medical, referindu-se la “condiţiile insalubre din saloane - în special igrasia de pe pereţi şi existenţa gândacilor (şi aici se insistă foarte mult din partea noastră, numai în acest an efectuându-se, pânăînprezent,cinci operaţiunide dezinsecţie - N.A.) -,la lipsa medicamentelor, calitatea îndoielnică a mâncării…”.

Apoi, vine cu o “noutate absolută”: “Atrag atenţia Instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea că Spitalul Judeţean Vâlcea reprezintă o unitate medicală aflată în subordinea instituţiei judeţene…”. Ca să vezi, noutate, bine că am aflat!

Desigur, aceste aspecte neplăcute şi nedorite persistă încă în Spitalul Judeţean, ele sunt cunoscute în amănunt, sunt adevărate coşmaruri pentru conducerea Consiliului Judeţean, care face eforturi imense pentru a ameliora actuala stare de lucruri. Însă, rezolvarea acestor probleme cu care se confruntă de ani de zile instituţiile medicale necesită eforturi financiare deosebite, bani pe care Consiliul Judeţean nu-i are. Dar deputatul liberal Cristian Buican uită sau nu vrea să-şi aducă aminte - fiindcă este cât se poate de ruşinos şi de condamnabil! - că ministrul liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a fost de acord să fie aruncată această grea povară în grija Consiliului Judeţean – Spitalul Judeţean de Urgenţă (cu componentele sale: Spitalul nr. 1, Spitalul nr. 2 Râmnicu-Vâlcea, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Clinica balneologică de la Călimăneşti, Dispensarul TBC din Râmnicu-Vâlcea), Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti şi Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti -, nu a alocat de la minister fonduri necesare întreţinerii şi reabilitării acestor unităţi medicale, în vederea funcţionării lor la standarde acceptabile!

Or, această grea şi persistentă stare de lucruri - lipsa acută a fondurilor necesare organizării şi desfăşurării unui act medical de calitate - a condus inevitabil la degradarea fizică şi morală a imobilelor spitalelor noastre şi a dotărilor materiale în toate componentele lor, la toate acestea adăugându-se în mod nefericit şi numărul redus de cadre medicale care trebuie să asigure servicii de bună calitate pentru bolnavi.

În aceste condiţii, Consiliul Judeţean a reuşit, cu eforturi extraordinare, să promoveze un proiect de mare anvergură, în valoare de 16,71 milioane euro din fonduri europene, pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (doar 5 proiecte de acest fel au fost acceptate şi promovate în întreaga ţară!), lucrări programate să se încheie la sfârşitul anului viitor. Aceste lucrări se execută în condiţii foarte grele, fără întreruperea activităţii medicale, cu grija şi preocuparea expresă pentru ca disconfortul produs bolnavilor internaţi să fie cât mai suportabil, chiar dacă acest lucru afectează oarecum ritmul de execuţie pe şantier. Muncitorii sunt pe şantier, la finisaje şi montaje în spaţiile interioare, dar şi la alte lucrări în exterior, ceea ce face ca ei să nu poată fi văzuţi nici din Bucureşti, de la Parlamentul României şi nici din Perişanii de Vâlcea, acesta fiind motivul pentru care deputatul Buican zice şi se miră că pe şantier “…nu am mai văzut niciun muncitor de vreo două săptămâni”.

Parlamentarul liberal este foarte deranjat de faptul că pe frontispiciul clădirii aflate în lucru s-a montat <<…un banner de culoare “roşu PSD” >>,pe care scrie că obiectivul respectiv este realizat de Consiliul Judeţean Vâlcea – lucru care, potrivit prevederilor stabilite pentru orice proiect cu fonduri europene, intră în obligaţia beneficiarului, a Consiliului Judeţean! Şi încă ceva: deputatul în cauză spune că bannerul respectiv ar fi costat peste 15.000 de lei! Absolut inexact, acel banner nu a costat nimic…

Şi mai spune ceva deputatul liberal, ceva care îl descalifică total: “În afară să dea 150 de milioane de lei vechi pe un banner (…), care să acopere faţada spitalului, nu au făcut nimic”.

Pe cuvântul dumitale?

 

Dr. ing. ION CÎLEA,

                                                 Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe