Celebra şosea Transalpina a fost redeschisă traficului rutier

joi, 10 iulie 2014

Având în vedere necesitatea accesului de circulaţie pe drumul Transalpina din toate punctele de intrare, respectiv ieşire a carosabilului, prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, a avut o discuţie cu directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ştefan Neaga în urma căreia s-a obţinut decizia ca Transalpina să fie redeschisă circulaţie.

„În urma acestei discuţii, s-a clarificat prin poziţia directorului general al CNADNR, necesitatea marcării zonelor periculoase, care pot provoca prejudicii persoanelor care circulă în zona respectivă. Îi mulţumesc domnului director general pentru amabilitatea de a semnaliza zonele cu mare risc, contribuind astfel la siguranţa rutieră a acestui drum care din punct de vedere tehnic este nefinalizat. Menţionăm că nu se vor aplica amenzi contraveneţionale şi că drumul este circulabil. Totodată, conducătorii auto care vor să tranziteze această zonă, sunt rugaţi totuşi să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu” a precizat prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe şoseaua Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era declarat închis circulaţiei. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, a proprietarilor de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe.

Transalpina este considerat de mulţi mai spectaculos decât Transfăgărăşanul, el devenid din acest motiv o adevărată atracţie touristică pentru toţi cei dornici de aventuri.

Transalpina este un drum de aproximativ 140 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localităţile Novaci din Gorj, şi Sebeş  din Alba. Reabilitarea acestui drum a început în 2007-2008, valoarea acestei lucrări fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, condusă de Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe