ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA VALCEA lanseaza proiectul „Calificare si consiliere pentru persoane fara loc de munca din judetul Valcea”

marți, 29 iulie 2014

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA VALCEA lanseaza proiectul „Calificare si consiliere pentru persoane fara loc de munca din judetul Valcea” - POSDRU/130/5.1/G/125509, cofinantat din Fondul Social European prin PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 ”Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, incepand cu data de 30.06.2014 si contribuie la: cresterea gradului de participare la servicii de ocupare a fortei de munca pentru 476 persoane din judetul Valcea, cresterea nivelului de calificare pentru 476 persoane din judetul Valcea; dezvoltarea abilitatilor pentru inceperea unei activitati independente sau afaceri pentru 119 persoane din judetul Valcea.

Grupul tinta este format din: persoane care au parasit timpuriu scoala = 20; persoane in cautarea unui loc de munca = 200; persoane inactive = 46;someri de lunga durata = 135;someri peste 45 ani = 10;someri tineri = 20;someri de lunga durata tineri = 45 . Programele de formare profesionala furnizate vor fi: confectioner – ansamblor articole textile si camerista in HOREZU, infirmiera si camerista in GOVORA, electrician in constructii si instalator instalatii tehnico – sanitare si de gaze in DRAGASANI, electrician in constructii, confectioner – ansamblor articole textile si friser in BALCESTI, frizer in BREZOI, instalator instalatii tehnico – sanitare si de gaze si agent de curatenie in RM . VALCEA, confectioner – ansamblor articole textile, camerista si frizer in CALIMANESTI, frizer si confectioner – ansamblor articole textile in BABENI. Cursurile de formare profesionala se vor finaliza cu diplome de absolvire CNFPA recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Rezultatele proiectului vor consta in: 476 persoane informate, consiliate si mediate profesional; 476 persoane formate profesional gratuit, 62 persoane s-au angajat, subventionarea (sprijin financiar) fiecarui beneficiar la finalizarea cursurilor; 119 persoane vor fi beneficiare de servicii de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru inceperea unei afaceri.  

Informatii suplimentare: ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARĂ VÂLCEA, cu sediul in Rm. Valcea, Str. Teodor Balasel, nr. 14,jud. Valcea, Tel:0350/415022 sau 0725579538, e-mail:[email protected], web: www.apdcvalcea.eu. Persoana de contact: Ene Ioana

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe