|miercuri, februarie 24, 2021
  • Follow Us!

Traian Basescu: “Cred in varianta justitiei, nu a fratelui meu”. Presedintele neaga ca a intervenit in cazul Bercea Mondial 

61517110

Traian Basescu a facut declaratii oficiale,  dupa ce numele sau a fost mentionat in cazul de santaj reclamat de fratele sau, impotriva familiei lui Bercea Mondial.

<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61531894&section=2&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 400px; height: 350px; scrolling: no;’></iframe>

SINTEZA DECLARATIILOR PRESEDINTELUI

– fac un apel public la orice politist, judecator, procuror, implicat in cazul condamnarii lui Anghel Sandu, daca a existat o interventie a mea sa o faca publica.

– proba ca nu a existat o astfel de interventie este chiar condamnarea. Din cate stiu, domnul Anghel a fost condamnat la ani grei de inchisoare, ceea ce arata ca nu a existat o interventie

– eu cunosc varianta fratelui meu in acest caz inca de la inceput, i-am recomandat sa se prezinte la Parchetul din Constanta urmand ca organele statului sa ia masurile care se cuvin. 

– nu sunt dispus sa cred decat in varianta justitiei, nu in varianta fratelui meu. Nu fiindca n-am incredere in el, ci fiindca intr-un stat de drept doar varianta justitiei e adevarata

– fratele meu s-a implicat intr-o zona cu oameni unde nu trebuia sa se implice

– in 10 ani nu am facut nicio interventie in justitie

– faptul ca esti fratele presedintelui nu te scuteste de responsabilitatea in fata justitiei si a legii. Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu sa fie reala.

– regret ca fratele meu s-a implicat intr-un astfel de anturaj cu consecintele pe care le vedem

– va asigur ca nu voi face nicio interventie pentru a-l proteja pe fratele meu. E major, e responsabil pentru faptele lui, daca a savarsit ceva ilegal va trebui sa raspunda. Eu nu il acuz, il acuza anturajul in care a intrat.

– intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-ti apara fratele aleg consolidarea justitiei

Traian Basescu

Premierul Victor Ponta este de parere ca Traian Basescu ar trebui sa DEMISIONEZE, dupa ce numele sau a fost mentionat in cazul Mircea Basescu – Bercea Mondial

Este momentul in care insusi presedintele trebuie sa sprijine prestigiul si independenta justitiei si sa renunte la functia din care orice roman poate sa creada ca, intr-un fel sau altul, influenteaza aflarea adevarului si sanctionarea celor vinovati. Independenta si prestigiul justitiei trebuie sa fie aparate de presedintele tarii chiar si prin acest sacrificiu personal, si anume de a spune OK, renunt la functia mea ca sa nu spuna cineva ca de aia nu e anchetat fratele meu intr-o situatie in care oameni care au facut mult mai putin decat Mircea Basescu sunt acum in fata legii“, a spus Ponta.

Intrebat daca este luata in calcul suspendarea lui Basescu in cazul in care acesta nu va demisiona, Ponta a raspuns: “Daca presedintele a facut ceva, sigur ca luam in calcul o suspendare. Eu, din ce am vazut, nu a facut el ceva“.

Cred ca presedintele Romaniei si nu doar al Romaniei, ci orice presedinte dintr-o tara europeana, in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii Justitei, ar trebui sa demisioneze imediat“, a spus Ponta. (stirileprotv.ro)

Leave a Response