|luni, martie 8, 2021
 • Follow Us!

Satele vâlcene sprijinite prin voluntariat internaţional 

sate valcene proiect

Patru tineri voluntari din străinătate îşi încep în această lună activităţi în satele vâlcene. Tema proiectului este antreprenoriatul rural şi comunităţile rrome.

Young Volunteers for Rural Entrepreneurship RO-21-169-2013-R3 (Tineri Voluntari pentru Antreprenoriat Rural) este numele proiectului ce a început în această lună în judeţul Vâlcea. Iniţiativa aparţine celor patru organizaţii non-profit din Portugalia, România, Georgia, Armenia şi Turcia şi este finanţată de către Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea Serviciul European de Voluntariat. Tinerii voluntari, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani vin din Portugalia, Georgia, Armenia şi Turcia şi vor petrece un an alături de comunităţile rurale din Vâlcea.

Activităţile derulate de către voluntari vor consta în organizarea de ateliere pe diverse teme dedicate copiilor şi tinerilor din zonele vizate, îndeosebi celor care provin din comunităţile rrome. În acelaşi context tinerii vor pune bazele a două cluburi de tineret în zonele rurale şi vor promova integrarea socială şi toleranţa între membrii comunităţilor locale.

One Response to Satele vâlcene sprijinite prin voluntariat internaţional

 1. BRUNO

  Zic si eu, nu dau cu parul ci cu vorba..!
  Activitatea jurnalistica a dat nastere la multe dispute intre oamenii de presa. De multe ori acestea au fost constructive pentru ca s-a nascut o concurenta ce nu poate fi decat in avantajul cititorului care obtine astfel informatii imediate si corecte, existand controlul informatiilor.
  Tot pana ieri pe la conferintele de presa s-au perindau multi neica nimeni care nu scriu la nici o publicatie cu adevarat in interesul cetateanului, dar se prezinta drept ziaristi. De fiecare data acestia au fost o piedica in calea desfasurarii activitatii jurnalistice sarind cu gura la cei care puneau intrebari incomode. Scopul acestor “taraie braie” este de a prinde cate o suta doua de mii de pe la mai marii primariei si judetului. Termenul folosit in presa pentru aceste personaje este pupincurist. Adica cei care nu scriu, dar ridica osanale prin toate colturile celor aflati in vizorul presei in scopul obtinerii unor mici foloase necuvenite. Pentru ca astfel de personaje nu sunt respectate nici de cei carora le dau limbi….Oare cine sa fie personajul care pana mai ieri critica cu vehementa primaria si primarul pt ca nu ajunsese la “borcanul cu miere”.dar uite ca pronia divina a adus apa si la moara lui acestui “guru” al presei Valcene P.T director al unui ziar care nu cunoaste decat interesele personale ale stimabilului fost proletar convins pe vremuri, acum aparator fervent al deomcratiei asa cum o gandeste dumnealui in folosul propriu .
  O parte din vina pentru ceea ce se intampla o au si conducerile de institutiilor locale si judetene care tolereaza la conferinte de presa oameni care n-au legatura cu presa si nu se regasesc in nici-o pagina de ziar,decat atacand pe alti confrati de ai lor si diverse persoane sau reprezentanti ai O.n.g-urilor personelor cu dizabilitati .Puneti intrebarii indiscrete primarului actual interimar si veti vedea cu acest “domn “care,pana mai ieri foia lui de ziar era muribunda ,va gasit ca e bine sa se dea la confratii lui ziarist si va ataca muribund in scris, pt ca deja este abonat la bani primariei ,banii de la departamentul Tineret Sport Un personaj , fara minte, lipsit complet de bun simt care acum circa sa zic aproximtiv dou luni a primit in detrimental altora mai indreptatii decat el nu mai putin de 6000 lei ,in defavoarea O.N.G-urilor acreditate din muncipiu care au in componenta persoane cu dizabiltati
  Imi pare rau sa va spun ca de cate ori vin din Deutschland.ca Lingaul cu pricina, pupincurist de profesie, fan Gigi Matei ,este un adevart Taliban ai banilor pimariei locale .Infiintata in anul 2012.
  DGPF; Firme ASOCIATIA CULTURALA ,, CURIERUL DE VALCEA ,, – ACCV
  Date Economice
  Cifra de faceri: 0 Lei
  Profitul net: 0 Lei
  Pierdere net: 0 Lei
  Profit brut: 0 Lei
  Pierdere brut: 1,565 Lei
  Salariati: 0 angajati
  Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN din 2013 Activitati ale agentiilor de publicitate
  Datorii Total: 0 Lei
  Cheltuieli totale: 178,244 Lei
  Venituri totale: 176,679 Lei
  Active imobilizate TOTAL: 0 Lei
  Stocuri: 0 Lei
  Casa si conturi la banci / Disponibilitati banesti: 0 Lei
  Creante: 0 Lei
  Cheltuieli in avans: 0 Lei
  Venituri in avans: 0 Lei
  Capitaluri: -1,903 Lei
  Patrimoniul regiei: 0 Lei
  Patrimoniul public: 0 Lei
  Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei
  Indicatori Derivati din Bilant 2012 2013
  Total datorii / Capitaluri proprii 0 0
  Total datorii / Total active 0 0
  Capitaluri proprii / Total active 0 0
  Indicatori de Profitabilitate 2012 2013
  Marja de profit brut (%) 0 0
  Net profit margin (%) 0 0
  Rentabilitatea capitalului propriu inainte de impozitare 691.716 82.2386
  Rentabilitatea capitalului propriu dupa impozitare 0 0
  Indicatori de activitate (gestiune) 2012 2013
  Rotatia activelor imobilizate (Viteza de rotatie in zile) 0 0
  Rotatia activelor circulante (Viteza de rotatie in zile) 0 0
  Rotatia activului total (Viteza de rotatie in zile) 0 0
  Indicatori de risc/datorii 2012 2013
  Rata de indatorare globala 0 0

  Imi pare rau sa spun, vin des in acest minunat oras pt ca imi place ,imi plac manasitirile peisajele ,oamenii primitori ,dar printre ei nu credeam ca exista asemnea personaje negative Sa-ti faci Fundatie pt a lua din banul public ce nu ti se cuvine, in loc ca acesti bani sa se duca catre cei care au cu adevarat nevoie ei se duc tocmai invers.Sa-ti faci Fundatie ca sa nu contribui la plata taxelor si impozitelor locale este rusinos in Deutschland in München,asa ceva ar fi jenanat,esti obligat moral sa intorci ceva comnutiatii unde-ti desfasori afacerea ,datorita comnuitati prosperi si poti ajuta persoanele care au cu adevarat nevoie adica persoanele cu dizabilitati si batrani .Am sa ma intorc cu un gust amar in Deutschland( tara mea de adpotie incepand cu anul 1983.)Voi Romani si Valceni in general aveti o tara binecuvanta de Domnul dar ce ne facem cu constiinta celor ce ar trebui sa fie adevarate modele de corectitudine sociala?!
  Am sa revin in luna decembrie sa vedem ce se schimba in bine …
  Bruno Lutter.

   

Leave a Response