|joi, martie 4, 2021
  • Follow Us!

Privatizarea Oltchim se suspendă pentru 6 luni 

06OLTCHIM_9620f42297

Termenul de privatizare al Oltchim a fost prelungit cu încă şase luni, deoarece niciun investitor nu s-a înscris până ieri, în ziua limită a depunerii ofertelor, în cursa pentru preluarea Combinatului Chimic, transmit sursele de presă.
Citat de presă, administratorul judiciar al Combinatului Chimic Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat vineri, în jurul orei 11:00, că termenul de privatizare al companiei a fost prelungit cu şase luni.
Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, a spus administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.
Există trei potenţiali cumpărători, a spus avocatul, investitori care au cerut amânarea de jumătate de an pentru a-şi pune la punct ofertele.
Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.  BURSA 07.06.2014

Leave a Response