|vineri, februarie 26, 2021
  • Follow Us!

O şcoală desfiinţată în Bărbătești a devenit hală de producţie pentru o multinaţională 

banacu barbatesti

Localul unei foste şcoli generale din comuna vâlceană Bărbăteşti, desfiinţată prin comasare în anul 2011, a devenit o fabrică de confecţii. O companie multinaţională a deschis o hală de producţie, unde lucrează 700 de angajaţi.

Sincer, în ultimii ani, ne-am gândit ce să facem cu localul vechi al şcolii generale care a fost desfiinţată prin comasare. Au fost mai multe propuneri, dar niciuna nu ar fi adus profit pentru primărie. În martie am fost contactaţi de subsidiara din România a unei companii de confecţii şi uite aşa s-a născut acest parteneriat. În fosta şcoală va funcţiona sediul local al companiei şi mai multe ateliere, lucrăm la o parcare şi la o cantină pentru angajaţi, pentru că vor lucra în jur de 700 de salariaţi aici, 300 în acest an şi 400 anul viitor. Deja lucrul a început. Şi din câte am înţeles se lucrează mult pentru export. Compania a lucrat şi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia“, a declarat primarul din Bărbăteşti, Constantin Banacu, potrivit Agerpres.

Compania a început din luna mai recrutarea de forţă de muncă din Bărbăteşti şi din comunele limitrofe.Pentru noi este o investiţie extrem de importantă, pentru că taxele şi impozitele se adaugă la bugetul local. Şi sunt convins că nivelul de trai aici în localitate va creşte“, a mai spus edilul din Bărbăteşti. (rtv.net)

 

Leave a Response