|miercuri, martie 3, 2021
  • Follow Us!

Ludopat incurabil! Comisarul Tibi Berbece a dat lovitura ….la păcănele 

large_17-1-12--0-21-38Tiberiu Berbece

Acum aproape un an unul dintre cei mai controversaţi cameleoni politici din Vâlcea, cel care fentase o gramadă de schimbări politice şi reuşise să rămână la conducerea Gărzii de Mediu ( avea şedia pe toate cele 5 judeţe din Oltenia), a fost schimbat din funcţie în urma unui concurs aranjat pentru alt ipochimen, Ilie Amuzan (şi el migrator politic). Pe internet se găsesc zeci de informaţii despre Tiberiu Berbece, fostul comisar şef al Gărzii de Mediu actualmente autosuspendat din serviciu pe o perioadă de un an pe motiove personale (nu a suportat de fapt să nu mai fie şef şi să piardă accesul direct la caşcaval!) Nu le luăm de bune pentru că noi cerdem doar ceea ce cercetăm şi vedem. Mulţi ştiu că Amuzan, acum pensionat, este un mitoman perfect. Puţini ştiu însă că Tiberiu Berbece este un ludopat. Ludomania sau dependenţa patologică de jocuri de noroc, este o boală psihică, cu urmări grave. Cel care este dependent de astfel de jocuri se numeşte lodopat. Grav este faptul că el nici nu realizează că se află într-un carusel al pierzaniei care nu se va opri. Ludopatul nu conştientiează problema pe care o are şi nici nu cere ajutor de specialitate. El învaţă să mintă ori de câte ori este întrebat de această practică de către familie sau prieteni. Va spune minciuni peste minciuni care să justifice banii lipsă din buzunare. Ludomania este una dintre cele mai grave forme de dependenţă, motiv pentru care i se mai spune şi “narcomanie în formă socială”.

Apropiat cândva familiei ,, Urban“ al cărei şef de clan este mai dependent de ruletă decât de păcănele, Tiberiu Berbece este un client obişnuit al cazinourilor. Acum că nu are job are mai mult timp de joacă şi în Râmnic oscilează între cazinourile MAX BET şi Million unde este des văzut în compania unui personaj de care ne vom ocupa într-o ediţie viitoare.

Vineri, 13 iunie, nu a fost o zi cu ghinion pentru fostul comisar şef. La unul din cele două cazinouri, cu puţin înainte de ora 14.00, a reuşit să câştige un jackpot de 16.000 lei (160 milioane lei vechi!) la un slot machine unde juca cu dezinvoltură pe o miză destul de ridicată. Obişnuit să aibă doar mână de luat şi niciodată de dat Berbece a refuzat să-i cumpere din câştig unui fost prieten un pachet de ţigări motivând că abia poate să îşi acopere datoriile din banii câştigaţi şi că nu îi rămâne niciun leu din ei.

Supervizorul Asociaţiei pentru Prevenirea şi Tratarea Adicţiei – Transparenţă şi Egalitate de Şansă în Gambling (APTA-TESG), Cristian Noaghi, susţine că peste 150.000 de persoane din România care participă la casino, slot, pariuri sportive sau bingo, sunt dependente de aceste jocuri de noroc. În Vâlcea medici cunoscuţi, preoţi, aleşi locali, ingineri, patroii unor societăţi de construcţii , profesori, edili ,sunt victime ale acestei boli. Nu putem să le oferim psihoterapie dar demersuirile noastre jurnalistice au ca scop să îi ,,ajute“ să ocolească aceste locuri ale pierzaniei !” (Nicu Trandafir)

One Response to Ludopat incurabil! Comisarul Tibi Berbece a dat lovitura ….la păcănele

  1. Tata

    Mare goloan e domnul Tibi ! E prieten cu unii securisti din presa, cu unele lichele din mediul de afaceri. A facut bani girla la Garda de Mediu si acum freaca manganul prin cazinouri!

     

Leave a Response