|miercuri, februarie 24, 2021
  • Follow Us!

„Focus-energetic“ scrie prostii criticând CET Govora 

valcea_cet_bun

Când nu știi, e bine să întrebi.

Site-ul focus-energetic.ro publică un articol dur, acuzând la pachet conducerea CET Govora și Consiliul Județean Vâlcea de necunoașterea crasă a legii.

Anonimul autor scrie: “Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a mandatat societatea aflată în subordine, CET Govora, să cumpere noi acţiuni la Uzinele Sodice Govora (USG), pentru a menţine cota de participaţiune de 5% din capitalul societăţii. Ceea ce înseamnă, de fapt, că se cheltuie bani aiurea, pe contracte nule de drept, conform legislaţiei în vigoare!”

Pe ce se bazează această afirmație de maxim orgoliu și direpreț ? Explică autorul:

“Ceea ce este minunat, mai ales că legea românească nu dă voie! O dovadă în plus că, în România, „nu ştie stânga ce face dreapta”! Conform art. 42 din OUG 88/97, instituţiile publice, regiile autonome şi societăţile comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar (n.r. – cu mai mult de 33%) nu au dreptul să participe la cumpărări de acţiuni sau active, sub sancţiunea nulităţii contractelor de vânzare-cumpărare!”

Răspunsul pe care trebuie să îl dăm autorului atoateștiutor este simplu și l-am obținut punând o simplă întrebare. Așadar:

CET Govora trebuie să subscrie pentru a nu-și diminua cota. În condițiile majorării de capital din partea acționarului majoritar, cota CET Govora rămâne aceeași. (criterii.ro)

 

Leave a Response