Chinezii au planuri mari pentru România: Vor să cumpere Oltchim și să construiască autostrăzi și căi ferate

duminică, 15 iunie 2014

 

Chinezii sunt interesati de modernizarea termocentralei Rovinari, dezvoltarea unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nucleara Cernavoda, privatizarea Oltchim, tronsonul de autostrada Craiova-Pitesti si constructia caii ferate de mare viteza Bucuresti-Constanta.

"Potentialul de investitii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales in contextul globalizarii. Romania are proiecte in domenii cheie - energie, transport, IT, agricultura. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde de dolari pentru realizarea de proiecte in tarile Europei Centrale si de Est, iar proiectele Romaniei sunt viabile si pot obtine finantarea necesara implementarii", afirma ministrul Economiei, Constantin Nita.

Nita s-a intalnit sambata cu ministrul Comertului din China, Gao Hucheng, in cadrul unei vizite oficiale la Ningbo. S-a discutat astfel despre cooperarea Romaniei cu Republica Populara Chineza, despre dezvoltarea de parcuri industriale si despre accesul pe piata chineza a produselor romanesti, in special a celor de origine animala.

Schimburile comerciale bilaterale dintre Romania si China au totalizat 3,28 miliarde de dolari in anul 2013, potrivit Ministerului Economiei. in primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale au fost de 931 milioanede dolari, in crestere cu 23,5% fata de perioada similara a anului precedent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe