Șpârle și șopârle, 12.05.2014

luni, 12 mai 2014

 

• Pe un site de mică publicitate a apărut recent un anunţ imobiliar din Râmnicu Vâlcea care se referă la vânzarea terenului de 3,5 hectare de lângă ştrandul de agrement Ostroveni. Vânzătorul este o anume firmă Golf Media SRL din Bucureşti, iar preţul solicitat este 2,8 milioane de euro. Pe suprafaţa de teren respectivă este amplasat un restaurant şi mai multe căsuţe de odihnă, toate imobilele respective aparţinând mai demult societăţii Alutus, patronată de puşcăriaşul Nicolae Minea. Până să ajungă la „mititica”, penalul Minea a trecut respectivele bunuri pe mai multe firme-fantomă (Gemeniserv, Batroscom, etc.) până ce a ajuns în chip ciudat şi dubios în proprietatea societăţii Golf Media SRL. Respectiva companie are sediul în Bucureşti, str. G-ral Barbu Vladoianu 26, sector 1, înmatriculată la Registrul Comerţului sub numărul J40/11505/2007, reprezentată printr-un anume Radu Daniel Caranfil, în calitate de administrator.

• O etapă importantă în acţiunea de externalizare a UMC Berbeşti către CET Govora este şi aceea a evaluării. Practic, CET Govora va plăti la CE Oltenia pentru acest transfer. Astfel, informaţiile obţinute arată ca un evaluator va stabili preţul transferului care intră în pachet. Concret, se face evaluarea activelor la zi, a creanţelor şi dobânzilor, din care se scad toate cheltuielile inclusiv cele de mediu. Preţul activului de la UMC Berbeşti, stabilit de evaluator, va fi plătit într-un anumit termen, în rate negociate, de CET Govora către CE Oltenia. Surse din companie au precizat că banii pe care uzina de termoficare trebuie să-i plătească în schimbul transferului carierei miniere nu vor fi preluaţi de stat, ci vor fi viraţi în conturile CE Oltenia. Acest proces înseamnă în sine şi cedarea de către CE Oltenia către Cet Govora a licenţelor, terenurilor şi utilajelor. În ceea ce-i priveşte pe cei aproximativ 1600 de mineri de la UMC Berbeşti, conform legii, aceştia vor fi preluaţi de CET Govora.

• „Penibil şi jenant” - astfel a catalogat primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, aşa zisul referendum al deputatului manelist Romeo Rădulescu pentru organizarea de alegeri locale parţiale la Rm. Vâlcea. Ion Gigi Matei a descoperit că „referendumul” iniţiat de fostul primar al Râmnicului este ilegal de la un capăt la altul, întrucât listele de susţinători conţin doar numele şi semnătura persoanei, fără a include CNP-urile, adresa completă (exclusiv din municipiul Râmnicu Vâlcea) şi seria cărţii de identitate. Astfel că tot efortul lui Romeo Rădulescu este în zadar pentru că nici o autoritate a statului (Guvern, Autoritatea Electorală Permanentă sau Ministerul Afacerilor Interne) nu va lua în considerare nişte tabele incomplete şi ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Șpârle și șopârle, 12.05.2014”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe