Tineri din Vâlcea, participanți în proiectul internațional de idei de afaceri ”Take the field”

vineri, 11 aprilie 2014

Evenimentul, care a ținut șase zile, a avut loc în Italia și a reunit tineri cu idei antreprenoriale din mai multe țări europene. Proiectele au fost evaluate de experți și oameni de afaceri  din țările participante.

Opt tineri din Vâlcea, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani și un lider au participat în perioada 30 martie – 4 aprilie la Săptămâna Internațională ”Take de Field” în Monza Italia. Proiectul ce și-a propus stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Europa a fost organizat de către Direcția Generală pentru Sport și Tineret a Regiunii Lombardia din Italia. Au participat tineri din Italia, România, Portugalia, Spania, Bulgaria cu idei de afaceri în domenii precum turism, cultură sau intreprinderi sociale.
”Tinerii din România au pregătit patru proiecte de afaceri care au fost evaluate de către experți și prezentate în cadrul întâlnirilor din proiect”, explică Georgeta Mureanu, liderul grupului din Vâlcea.  Organizația din România, parteneră în dezvoltarea proiectului este Asociația FCASEC Vâlcea.
Înainte de a participa la evenimentul din Italia, tinerii din Vâlcea au avut mai multe întâlniri în care și-au dezvoltat ideile precum și o serie de sesiuni de informare legate de scopurile întâlnirii.
Dincolo de prezentare proiectelor de afaceri, participanții la proiectul ”Take the field” au avut oportunitatea de a beneficia de schimburi de experiențe, metode de lucru non-formale și de organizarea unei seri interculturale.
Săptămâna Internațională ”Take the Field” a fost organizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul Programului Tineret în Acțiune
Proiectele de afaceri pot fi vizualizate pe site-ul http://www.youthideas.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe