SRI va prelua Hotelul Maria din Băile Olăneşti, lăsat până acum de RA-APPS pentru turişti

joi, 17 aprilie 2014

Serviciul Român de Informaţii (SRI), care a primit de la Guvern la sfârşitul anului trecut Palatul Olăneşti, folosit în regimul comunist de Nicolae Ceauşescu, va prelua în administrare şi Hotelul Maria din Băile Olăneşti, construit de către RA-APPS în 2008, relevă un document obţinut de MEDIAFAX.

Hotelul de trei stele, aflat în proprietatea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi operat în regim deschis pentru turism, va fi cedat la solicitarea SRI.

"Având în vedere importanţa specificului activităţii Serviciului Român de Informaţii în domeniul informaţiilor privitoare la siguranţa naţional a României, parte componentă a sistemului naţional de apărare, se impune asigurarea condiţiilor materiale ale acestui proces. În urma unei analize întreprinse de structurile abilitate ale SRI, a fost identificat Hotelul Maria din Băile Olăneşti. Printr-o adresă din 18 martie 2014, SRI a solicitat transmiterea în administrare a Hotelului Maria şi a construcţiilor-anexe. Hotelul şi construcţiile corespund cu necesităţile specificului de activitate a SRI în ceea ce priveşte informaţiile referitoare la siguranţa naţională", se arată în document.

Pe site-ul unităţii se arată că Hotelul Maria este situat în staţiunea Băile Olăneşti, în incinta Complexului "Palat Olăneşti" (Vila lui Ceauşescu), departe de aglomeraţia oraşului, având avantajul unui amplasament într-o zonă liniştită, aerisită şi plină de verdeaţă şi reprezentând cea mai bună variantă atît pentru cazare în staţiune, cât şi pentru vacanţe de vis sau întâlniri de afaceri (conferinţe, simpozioane, team building-uri).

Hotelul are o capacitate de 42 locuri de cazare dispuse în 17 camere duble şi 4 apartamente dotate cu TV, aer condiţionat, minibar, Internet.

Hotelul şi construcţiile-adiacente vor fi transmise cu plată, dar la valoarea de inventar, iar banii vor fi achitaţi din fondurile alocate SRI de la buget, în termen de patru ani, în rate anuale egale.

Personalul care deserveşte în prezent hotelul va fi preluat de SRI pe bază de evaluare sau va rămâne angajat la RA-APPS.

Terenul de sub Hotel Maria, restituit moștenitorilor fostului proprietar!

Potrivit sursei citate, imobilele sunt libere de sarcini şi nu fac obiectul unor revendicări sau notificări în temeiul legii privind retrocedările, dar terenul face obiectul unui dosar la Curtea de Apel Piteşti, fiind dispusă restituirea acestuia către moştenitorii fostului proprietar, iar RA-APPS formulând o cerere de revizuire a acestei soluţii.

Moştenitorii au cerut să se constate şi nulitatea autorizaţiei de construcţie a hotelului, emisă de Primăria Olăneşti la cererea regiei, şi desfiinţarea clădirii, acţiune respinsă de Tribunalul Vâlcea, dar cu posibilitatea exercitării de către moştenitori a căilor de atac.

de Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe