Senatorul Dan Nițu: PSD refuză intabularea gratuită

marți, 8 aprilie 2014

 

Astăzi, 8 aprilie, plenul Camerei Deputaților a respins Propunerea legislativă privind prima intabulare a terenurilor agricole și forestiere. Din cei 323 de parlamentari care și-au exprimat votul, 160 au susținut această propunere legislativă, 147 au votat împotrivă, iar 16 s-au abținut, blocând astfel şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit aceste terenuri.

Prin votul de astăzi, parlamentarii PSD, PC, UNPR şi UDMR au îngropat definitiv intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, dovedind încă o dată că, pentru liderii acestor partied, garantarea proprietăţii rămâne un moft.

 

“Sunt extrem de dezamăgit de alegerea pe care au făcut-o astăzi PSD și partidele-satelit ale acestuia. Aceste formațiuni politice sunt vinovate de faptul că legea nu a trecut. Cu alte cuvinte, se fac vinovate, printre altele, de limitarea drastică a potențialului agricol al României. Se pare că PSD-ul lucrează împotriva cetățenilor pe care îi reprezintă și împotriva cetățenilor români în general. Intabularea gratuită a terenurilor înseamnă stabilirea clară a dreptului de proprietate, precum și creșterea valorii terenurilor pe care oamenii le dețin. Votul de astăzi al PSD-ului perpetuează condiția de sărăcie a multor români și descurajează atragerea fondurilor europene. Odată și-odată, PSD-ul trebuie să accepte că dreptul la proprietate privată trebuie protejat în România!”

 

Iniţiativa liberală reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces. În acest sens, Partidul Național Liberal a identificat sursele de finanţare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş

 

 

 

 

 

 

Biroul parlamentar al senatorului Remus Daniel NIȚU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe