Primarul din Stoilești oferă cireşi familiilor care-şi trimit copiii la şcoală

joi, 3 aprilie 2014

Primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu, a oferit familiilor copiilor care merg la şcoală şi nu absentează câte un cireş. Edilul a spus că aceasta este o metodă de a preveni abandonul şcolar.

"Această acţiune nu este o premieră aici în comună. Anul acesta am oferit un cireş, anul trecut am oferit un măr, şi tocmai graţie rezultatelor pe care le-am obţinut anul trecut, am continuat şi voi continua această operaţiune. Cireşii au fost oferiţi atât copiilor care nu înregistrează absenţe la şcoală, dar şi familiilor care au decis să-şi înscrie copiii la şcoală. Astfel, multe familii care nu-şi aduseseră copiii la şcoală stimulaţi de această acţiune a primăriei, au achiesat la idee şi acum numărul copiilor care frecventează cursurile este mai mare. Mai mult, prin acest gest, copiii învaţă mult despre natură şi chiar ei au învăţat să planteze aceşti puieţi", a declarat primarul din Stoileşti, potrivit Agerpres.

Florin Ionescu spune că nu prin "coerciţie", de genul ameninţărilor cu reducerea venitului minim garantat sau anularea burselor, se pot convinge familiile să îşi menţină copiii la şcoală, ci prin "acţiuni pozitive" prin care aceştia să fie stimulaţi să se îndrepte spre învăţătură.

În acest an, aproximativ 420 de familii din comuna Stoileşti care au copii la şcoală şi grădiniţă au primit câte un puiet de cireş, spre deosebire de anul trecut când un număr de 390 de familii au primit câte un puiet de măr.

RTV.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe