|sâmbătă, septembrie 25, 2021
  • Follow Us!

Preţuri mai mici la energia electrică pentru Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea 

ramnicuvalcea

 Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat că principalul obiectiv al administraţiei este crearea Strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea pentru 2014-2020, proiect ce a fost demarat şi se află în lucru, această strategie fiind pilonul în jurul căruia se va desfăşura întreaga activitate următoare.

Un prim proiect implementat la începutul acestui an a fost Harta digitală Zonei Metropolitane ce cuprinde o serie de puncte de interes cum ar fi: turistice, investiţionale, de agrement etc. Aceasta este inclusă în website-ul de prezentare – www.zmvl.ro – ce va fi actualizat şi dezvoltat odată cu activitatea Zonei.
În luna februarie 2014 s-au făcut demersuri şi s-a obţinut un acord de principiu pentru obţinerea unor granturi în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea  eficienţei energetice în  gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România” finanţat de PNUD România şi GEF (Fondul Global de Mediu) şi implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ministerul Mediului, Asociaţia Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România şi alte şase administraţii publice din judeţele Dolj şi Hunedoara.
De asemenea, conducerea administrativă a Zonei Metropolitane Rm. Vâlcea a negociat şi obţinut, de la producători de energie, preţuri mult mai mici la energia electrică pentru toţi membrii acesteia. Aceste preţuri vor sta la baza unui contract cadru la nivel naţional în cadrul FZMAUR (Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România) şi vor putea beneficia de ele toate localităţile din cadrul Zonelor Metropolitane şi nu numai. (gds.ro)

Leave a Response