|luni, septembrie 20, 2021
  • Follow Us!

Pelerinaj de Florii în Arhiepiscopia Râmnicului 

pelerinaj-de-florii-basilicaro

Arhiepiscopia Râmnicului organizează sâmbătă, 12 aprilie 2014, în “Sâmbăta lui Lazăr”, în cele trei protopopiate Drăgășani, Horezu și Râmnicu Vâlcea, Pelerinajul de Florii ‘Călătoria și comuniunea cu Mântuitorul Hristos, lucrare sfințitoare în mijlocul poporului’, prin care noi, creștinii ortodocși, cinstim jertfa Mântuitorului Hristos în lume, prin intrarea Sa în Cetatea Ierusalimului.

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea pelerinajul este precedat de săvârșirea slujbei Vecerniei și a Litiei la Biserica ‘Toți Sfinții’ începând cu orele 15.00, și se va desfășura pe un traseu care va include Biserica ‘Cuvioasa Parascheva’, Paraclisul Arhiepiscopal ‘Buna Vestire’ — Terasă, Biserica ‘Sfântul Dumitru’, încheindu-se la Catedrala Arhiepiscopală.
Itinerariul pelerinajului este următorul: B-dul Calea lui Traian (cu oprire la Biserica ‘Cuvioasa Parascheva’), str. Mihai Bravu (cu oprire la Paraclisul Arhiepiscopal ‘Buna Vestire’), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica ‘Sfântul Dumitru’), b-dul. Nicolae Bălcescu și str. Episcopiei.

Manifestarea se va desfășura după următorul program:
Ora 15.00 – Vecernia Floriilor și slujba Litiei săvârșite la Biserica ‘Toți Sfinții’ din Râmnicu Vâlcea. După oficierea Vecerniei cu Litie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va citi rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor (ramurile de salcie) care vor fi împărțite credincioșilor.
Ora 16.30 – plecarea în procesiune de la Biserica ‘Toți Sfinții’.
– la Biserica ‘Cuvioasa Parascheva’ procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.
– la Biserica Paraclis arhiepiscopal ‘Buna Vestire’ — Terasă procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.
– la Biserica ‘Sfântul Dumitru’ procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din această parohie.
– la Catedrala Arhiepiscopală se vor sfinți icoanele și vor fi binecuvântați pelerinii.
La pelerinaj sunt invitați să ia parte binecredincioșii creștini din Municipiul Râmnicu Vâlcea și din întreaga Arhiepiscopie a Râmnicului, împreună cu preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea.
Celelalte două Protoierii din Arhiepiscopia Râmnicului vor organiza pelerinaje în orașele Drăgășani și Horezu.

Leave a Response