Cine este Claudia Benchescu, candidatul PNL la europarlamentare pe județul Vâlcea (I)

vineri, 18 aprilie 2014

voicu benchescuDe aproape o lună, Claudia Benchescu, logodnica fostului ministru liberal Mihai Voicu, este văzută „la plimbare“, braț la braț, cu lideri liberali autohtoni, prin localitățile vâlcene păstorite de primari liberali. Tânăra liberală reprezintă Regiunea Sud Vest în competiția electorală. Cum vâlcenii nu știu cine este Claudia Benchescu, ii vom creiona noi un portret, cu ajutorul articolelor apărute în presa centrală:

Caracatita ASF: Ministrul Mihai Voicu si-a propulsat logodnica in functia de director economic

Autoritatea de Supraveghere Financiara are statele de plata pline cu nume ale sotiilor, fostelor neveste si copiilor de politicieni care primesc salarii de mii de euro pe luna intr-o institutie a statului roman care se ocupa cu reglementarea pietei de capital. O singura categorie parea a fi nereprezentata, cea a logodnicelor. Din “fericire”, aripa liberala a USL s-a ocupat si de acest aspect, numind-o pe Claudia Benchescu “Head of Unit la Directoratul Economic” din cadrul ASF. Claudia Benchescu este logodnica ministrului delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

In CV-ul publicat pe pagina oficiala a liberalei, Claudia Benchescu si-a insirat mai multe functii detinute in cadrul ASF, Ministerul Economiei, dar si la Parlamentul European, unde aspira sa ajunga din nou, in 2014, insa pe un scaun de europarlamentar, nu de consilier de cabinet.

Nota redactiei: greselile de ortografie apartin site-ului claudiabenchescu.pnl.ro.

“August 2013 – prezent
Autoritatea pentru Supraveghere Finaciară
Head of Unit, Directoratul Economic

Iunie 2013 – August 2013
Autoritatea pentru Supraveghere Finaciară
Analist Financiar

Decembrie 2012 – Iunie 2013
Ministerul Economiei
Consilier personal al Ministrului Economiei

August 2012 – Decembrie 2012
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri
Consilier personal al Ministrului Delegat pentru Mediul de Afaceri

Decembrie 2010 – Iulie 2012
Partidul Naţional Liberal
Analist

Septembrie 2009 – August 2010
Parlamentul European
Consilier europarlamentar Renate Weber

Mai 2009 – Decembrie 2012
Parlamentul României
Consilier Parlamentar

Iunie 2009 – Februarie 2010
Partidul Naţional Liberal
Analist

Iunie 2008 – Februarie 2010
Parlamentul European
Consilier europarlamentar Daniel Dăianu”

Mai multe detalii despre “Caracatita ASF” puteti citi aici.

Din seria logodnicelor celebre:

Claudia Benchescu nu este singura partenera a unui politician propulsata in functii inalte ale unor institutii cheie din Romania, alte doua exemple fiind aduse la lumina de presa ultimelor luni:

Daniela Cristina Ghitulica – iubita ministrului delegat pentru Invatamant Superior – Mihnea Costoiu- a fost numita director de cabinet la Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie.

Vasilica Staicu – presupusa iubita a ministrului Dan Sova – a fost detasata de la o firma de IT la Ambasada Romaniei la Londra de catre Ministerul Afacerilor Externe. (nasul.tv)

Cine ocupă cele opt poziţii eligibile pe lista PNL pentru europarlamentare

 

Numele care vor reprezenta PNL la alegerile europarlamentare au fost discutate într-o şedinţă informală a liberalilor care a avut loc în această seară la Palatul Parlamentului. Printre numele propuse se numără Adina Vălean, Norica Nicolai, Renate Weber şi Eduard Hellvig. În dezbatere a fost şi numele fostului senator Mircea Diaconu, dar liberalii ezită să-l pună pe liste din cauza verdictului de incompatibilitate dat de ANI.

MEDIAFAX FOTO - Razvan LUPICA

Liberalii au avut în această seară o şedinţă informală, în care s-a discutat despre lista PNL pentru alegerile europarlamentare programate pentru 25 mai. Decizia finală urmează să fie luată mâine de Biroul Politic Naţional al PNL.

În urma discuţiilor, s-a stabilit ca pentru cele opt poziţii considerate eligibile de PNL, fiecare candidat să fie atribuit unei regiuni.

Astfel, Norica Nicolai va reprezenta regiunea Nord - Vest, Adina Vălean regiunea - Sud Muntenia, Eduard Hellvig, regiunea Centru, Renate Weber - regiunea Bucureşti -Ilfov, Mihai Ţurcanu - regiunea Nord Este, Claudia Benchescu - regiunea Sud - Vest şi Cristian Buşoi - regiunea Vest.

Lista pentru alegerile europarlamentare este una naţională, candidaţii câştigând un fotoliu de europarlamentar în funcţie de scorul obţinut la nivel naţional de partid. În joc sunt puse 32 de mandate, iar dacă PNL obţine un scor în jurul a 25% are şanse să trimită opt europarlamentari.

Fostul senator Mircea Diaconu a fost în cărţi pentru un loc de europarlamentar, dar colegii de partid i-au explicat că l-ar fi susţinut dacă nu existau problemele legate de decizia ANI privind incompatibilitatea sa. Liberalii se tem că lista ar putea fi respinsă la BEC, ceea ce i-ar dezavantaja în competiţia electorală, deoarece nu ar mai putea avea un reprezentant în secţiile de votare.

O discuţie aprinsă a fost şi în jurul candidaturii Claudiei Benchescu, soţia fostului ministru Mihai Voicu - vicepreşedinte al PNL, existând voci care au contestat această candidatură. Ramona Mănescu este soţia primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, ea fiind europarlamentar şi în perioada 2009 - 2013. De asemenea, Adina Vălean, este soţia lui Crin Antonescu, şi ea fiind europarlamentar în perioada 2009 - 2014. (gandul.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Cine este Claudia Benchescu, candidatul PNL la europarlamentare pe județul Vâlcea (I)”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe