„Baronul roşu Ion Cîlea minte cu neruşinare!“ - spune deputatul liberal Cristian Buican

marți, 1 aprilie 2014

          Birou Parlamentar

Deputat Cristian Buican

Drept la replică

Baronul roşu Ion Cîlea minte cu neruşinare

 

În urma materialului transmis de pe adresa de e-mail a Consiliului Judeţean Vâlcea şi publicat în mass-media intitulat „«Vânătorul» Buican a vândut blana ursului din pădure”, preşedintele PNL Vâlcea face următoarele precizări, pentru restabilirea adevărului şi corecta informare a cetăţenilor:

  1.  Protestul Partidului Naţional Liberal – filiala Vâlcea de vineri, 28 martie 2014, din cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean s-a îndreptat împotriva alocărilor discreţionare de fonduri „privind repartizarea unor sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul judeţului Vâlcea”, punctul 20 de pe ordinea de zi a şedinţei şi la „repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumei de 9.540 mii lei, din taxa pe valoare adăugată, destinată finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale”, punctul 21 de pe ordinea de zi. Fără nici un fel de îndoială, fondurile repartizate conform celor două proiecte de hotărâri menţionate au fost împărţite pe considerente strict politice şi de cumetrii, localităţile cu edili PNL fiind văduvite de fonduri.

Un primar liberal poate aloca maxim 5.486 lei/km pentru reabilitarea / modernizarea unui drum comunal, în timp ce unul social-democrat poate cheltui o sumă aproape dublă, 9.389 lei/km. Proporţia se păstrează şi la sumele alocate în funcţie de populatia fiecărei localităţi. În timp ce un cetăţean ce a ales la alegerile locale un liberal în fruntea comunităţii are alocată de la  Consiliul Judeţean o sumă de 54,2 lei/locuitor, o persoană care are în fruntea localităţii un primar PSD are alocaţi 91,3 lei/locuitor, însemnând aproape dublu!

Toate aceste calcule şi grafice ne demonstrează că nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru alocările de fonduri de la Consiliul Judeţean şi că baronul roşu Ion Cîlea nu mai reprezintă judeţul Vâlcea, ci doar localităţile şi populaţia social democrată, adică sub 30% din populaţie.

 

  1. 2.                   În ceea ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală, sau OUG. nr 28/2013, aşa cum mai este ea cunoscută, baronul Ion Cîlea manipulează, prim omisiune, cetăţenii. Criteriile stabilite în această ordonanţă sau în Ordinele succesive de ministru legate de acest subiect nu menţionează, aşa cum ar trebui, ponderea fiecăruia dintre aceste criterii, în decizia de alocare a fondurilor. Mai mult, în niciun document din cele amintite nu se explică şi detaliază procedura de evaluare a proiectelor. În fapt, patronul spiritual şi mentorul în coterii a baronului roşu Ion Cîlea, actualul ministru Liviu Nicolae Dragnea, acest Elena Udrea cu mustaţă, nu a făcut altceva decît o scamatorie ieftină, enumerând nişte criterii pe care, atât el cât şi baronii locali ai PSD, să le poată flutura public, în decizia de alocare de fonduri. În realitate ei dau fondurile publice pe criterii politice, pe criterii de prietenii şi cumetrii, firmelor prietene. Liviu Nicolae Dragnea, în spatele declaraţiilor pompoase şi a vizitelor oficiale măreţe nu a realizat nimic concret de când este ministru: descentralizare nu, regionalizare nu. Diferenţele dintre Liviu Nicolae Dragnea şi Elena Udrea, în materie de dezvoltare regională şi alocări de fonduri lipsesc cu desăvârşire. La fel ca în proverbul românesc „lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”, mustaţa, sexul şi culoarea părului diferă la cei doi miniştri ai dezvoltării deja menţionaţi. În aceste condiţii, îl întrebăm public pe baronul roşu Ion Cîlea dacă îşi menţine nemulţumirile faţă de modalitatea de repartiţie a fondurilor de pe vremea Elenei Udrea şi dacă da, să le pună pe hârtie şi să le expedieze patronului său spiritual, Liviu Nicolae Dragnea.
  2. 3.                  Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este de acord cu afirmaţia „sumele alocate nu pot acoperi toate proiectele şi necesităţile financiare ale unităţilor administrativ teritoriale”, ţinând cont de numărul mare de proiecte pe care primarii din Vâlcea le au pe PNDL, însă reaminteşte că în ultimii 2 ani, a făcut nenumărate apeluri pentru prioritizarea acestora în funcţie de criterii clare, obiective şi transparente. În prezent, stilul de management heirupist, lipsit de viziune, netransparent şi autoritar al baronului roşu Ion Cîlea împiedică orice astfel de prioritizare şi implicit generează nemulţumire  în rândul primarilor şi cetăţenilor. Filiala Vâlcea a Partidului Naţional Liberal îşi exprimă încă o dată disponibilitatea de a dezbate şi aplica, pe modelul criteriilor deja propuse de consilierii judeţeni PNL în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, un set de reguli obiective, transparente şi predictibile de alocare a fondurilor publice.
  3. 4.                  În privinţa acuzaţiei conform careia deputatul Cristian Buican a promis suplimentarea fondurilor pentru judeţul Vâlcea cu 60 de milioane de lei, baronul roşu Ion Cîlea ori minte cu neruşinare ori se află într-o imensă eroare. Prin intermediul unui comunicat de presă, în data de 17 octombrie 2012, preşedintele PNL Vâlcea a anunţat opinia publică vâlceană că în urma discuţiilor cu Ministrul Dezvoltării de la acea vreme, domnul Eduard Hellvig, suma de bani alocată judeţului Vâlcea pentru stingerea arieratelor, pentru Ordonanţa 7 şi H.G. 577 se va majora cu 6 milioane de lei, ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă cumva are pierderi de memorie cauzate de etate, îi reamintim baronului roşu Ion Cîlea că în data de 16 noiembrie 2012, la Instituţia Consiliului Judeţean s-a votat un proiect de hotărâre (nr. 3) prin care suma de 21.107.000 lei a fost repartizată autorităţilor publice locale. În concluzie, atunci când Ministrul Dezvoltării Regionale era domnul Eduard Hellvig, colegul şi prietenul domnului Cristian Buican, judeţul Vâlcea a primit 21 de milioane de lei în 6 luni, în condiţiile în care anul 2012 era primul an după criza economică, iar acum, când Ministrul Dezvoltării este Liviu Nicolae Dragnea, patronul spiritual al baronului roşu Ion Cîlea, judeţul Vâlcea are alocaţi 22 de milioane de lei, pe întregul an, după 2 ani de creştere economică şi după o creştere record în anul 2013. Pentru a completa si finaliza tabloul, anul 2012 a fost şi ultimul an când de la Ministerul Dezvoltării s-au alocat fonduri pentru achitarea lucrărilor de la pârtia de schi, în valoare de 37 milioane lei. De atunci, de când Liviu Nicolae Dragnea şi baronul roşu Ion Cîlea împart fondurile, unul în ţară şi celalalt în judeţul Valcea, avem parte doar de minciună şi demagogie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe