Valerian Ion Alexie, cel mai slab primar pe care l-a avut comuna Mateeşti!

duminică, 27 aprilie 2014

Delăsare, incompetenţă şi lipsă de viziune acestea par a fi „calităţile“ primarului Valerian Ion Alexie pentru comunitata ce l-a cadorisit cu funcția de primar. Comuna Mateeşti dispune de 4 puţuri cu apă potabilă ce au fost forate de fostul primar, iar acum actualul primar nu doreşte să le folosească. A ales să relizeze o altă investiţie pentru a  aduce apă de la Primăria Alunu. Primarul Alexie cumpără pe banii localnicilor de la Mateeşti metru cub de apă de la Primăria Alunu cu 3 lei şi le-o  vinde cu 4 lei. Există voci în comuna Mateeşti care sunt de părere că se puteau folosi puţurile de apă realizate de fostul primar şi astfel locuitorii din Mateeşti ar fi plătit nu 4 lei pe metru cub de apă ci doar 2 lei, deci la jumătate.

O altă greşeală este că a luat bani din bugetul local pentru a plăti pierderile de apă, bani ce se duc tot în conturile primăriei Alunu. Această acţiune alături de altele, pe care le vom expune, au dus la epuizarea bugetului local şi abandonarea altor proiecte de interes major pentru comună la care se adaugă şi acumularea de datorii către prestatori. O altă găselniţă a primarului ar fi că ia din banii de navetă a profesorilor pentru a plăti igienizările care ajung la suma de 10.000 lei, bani ce se duc în SRL-ul primăriei, care este coordonat de nimeni altul, Valerian Ion Alexie. O altă investiţie ce nemulţumeşte pe marea majoritate a locuitorilor din comuna Mateeşti este că primarul Alexie a cheltuit cu camerele de luat vederi, suma de 13.000 lei. Tot la capitolul cheltuieli care parcă nu şi-au aflat rostul se înscrie şi parcul comunei. Cu siguranţă mai ales acum când ploile nu mai contenesc poate era mult mai necesar un fond de rezervă pentru repararea drumurilor, întrajutorarea familiilor ce plătesc taxe şi impozite an de an la primărie. Era necesară continuarea investiţiilor cu realizarea de drumuri, podeţe, rigole, accesuri pietonale, trotuare, extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare etc.

Primarul Alexie a ales să înfiinţeze un SRL, să facă parcuri şi spaţii verzi într-o zonă rurală unde este foarte multă verdeaţă de la natură. Banii din taxe şi impozite se puteau folosi tot pentru întrajutorarea localnicilor. Primarul Alexie pare că procedează ca un gospodar nechibzuit ce îşi construieşte casă, realizează finisajele, o şi mobilează, dar acoperiş uită să mai facă. Somn uşor domn primar, până la noile alegeri!

 

Marian Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe