Peste 4.000 de participanți la Bursa locurilor de muncă verzi

duminică, 23 martie 2014

AJOFM Vâlcea a organizat, astăzi, la Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulţilor Rm.Vâlcea, Bursa locurilor de muncă verzi.

83 de societăţi comerciale, din care 73 au fost prezente în Bursă, au pus la dispoziţia şomerilor 435 locuri de muncă vacante, la care s-au adăugat cele 200 de posturi disponibile prin reţeaua EURES România. Din ofertă, o treime au fost locuri de muncă verzi.
Peste 4.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat la Bursă. Dintre acestea, au fost selectate in vederea susţinerii interviului de angajare/probei de lucru, un număr de 1498 persoane.
S-au încadrat pe loc, fiind acceptaţi de angajatori direct în Bursă, un număr de 172 şomeri în ocupaţii/meserii precum: ambalator manual, asistent manager, bucătar, confecţioner, consilier juridic, contabil, crescător păsări, curier, electrician, excavatorist, inginer agronom, inginer electroenergetică, îngrijitor clădiri, îngrijitor spaţii verzi, instalator, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, gestionar, manager, manipulant, mecanic auto, mecanic utilaje, muncitor necalificat în agricultură, muncitor necalificat demolare clădiri, muncitor plantaţii şi amenajare zonă verde, secretară, şofer, subinginer construcţii civile, tâmplar universal, vânzător, vulcanizator, zidar rosar-tencuitor. Angajatorii care au încadrat în muncă şomeri din categoriile prevăzute de Legea 76/2002, la art.80 şi art.85, vor beneficia de subvenţionarea locului de muncă din bugetul asigurărilor sociale de şomaj pe o perioadă de un an de zile.

Participanţii interesaţi au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie.
Alte alternative ocupaţionale adresate şomerilor au venit din partea Centrului Militar Judeţean Vâlcea, pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, dar şi de la compartimentul EURES, din cadrul AJOFM Vâlcea, pentru vâlcenii care sunt interersaţi să lucreze în spaţiul Uniunii Europene. Au fost prezenţi şi furnizori de formare profesională din judeţul Vâlcea. Rezultatele finale ale Bursei locurilor de muncă verzi vor fi comunicate după 30 de zile. Următoarea bursă va avea caracter general şi se va organiza la nivel naţional, inclusiv la Rm.Vâlcea, pe data de 25 aprilie 2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe