|marți, iunie 22, 2021
  • Follow Us!

Liberalii amenință cu o moțiune de cenzură pentru reducerea CAS-ului 

Nitu Dan

Senatorul liberal Remus Daniel Nițu critică noul program de guvernare  pe care cabinetul Ponta III și l-a asumat în fața Parlamentului, acesta fiind unul lipsit de angajamente clare și de voința politică de a adopta măsuri economice și care nu oferă nicio certitudine.

Parlamentarul susține că multe dintre măsurile promovate de Partidul Național Liberal în cabinetul Ponta II și asumate de guvern în fața partenerilor occidentali se regăsesc sub sintagma “în măsura în care cadrul financiar-bugetar o va permite”. Este vorba de reducerea CAS-ului cu cinci puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit a profitului reinvestit. „Aceste măsuri ar trebui să fie aplicate, conform înțelegerii cu partenerii occidentali, de la 1 iulie 2014. În condițiile în care România are una dintre cele mai împovărătoare impozitări ale muncii din Europa, PNL consideră că relaxarea fiscală este prima condiție pentru stimularea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă”, a afirmat senatorul Nițu.

Renunțarea la aceste angajamente are ca efect însă și amânarea, dacă nu chiar renunțarea la reducerea TVA-ului la 19%, una dintre măsurile asumate de USL încă din perioada în care se afla în opoziție. „Acest lucru denotă o lipsă de interes din partea actualilor guvernanți de a pune în practică măsuri pe care ar trebui să le aplice cât mai curând. Partidul Național Liberal va iniția o dezbatere parlamentară la care să fie chemat guvernul, pe tema acestor măsuri, precum și a altor politici de relansare a economiei și de stimulare a mediului de afaceri. Dacă, până la data de 1 mai, Guvernul nu adoptă măsura reducerii CAS-ului la angajator cu cinci puncte procentuale și neimpozitarea profitului reinvestit, vom depune o moțiune de cenzură”, a mai adăugat parlamentarul PNL.

Leave a Response