INCREDIBIL! Un ungur îşi bate joc de România în capitala Europei

marți, 25 martie 2014

Cine reprezintă România în Parlamentul European

Sogor Csaba este cel care in 2001 le-a cerut maghiarilor sa nu participe la manifestarile de Ziua Nationala a Romaniei sau macar sa poarte o banderola neagra pe brat, in semn de doliu.

Csaba militeaza la vrea Bruxelles pentru autonomia teritoriala, dar si ca limba maghiara sa fie a doua limba oficiala in Romania, cel putin in regiunile unde maghiarii reprezinta peste 20% din populatie.
Acesta este doar unul dintre mesajele dure pe care le-a transmis Csaba in precampania electorala. El a continuat mai apoi, amintind ca sloganul Uniunii „Noua decalecarea” se refera la unirea tuturor maghiarilor din europa.

“Nu vom descaleca din nou in Europa pe cai si cu sageti, ca strabunii nostrii, ci cu o noua stea pe drapelul UE”

- a spus senatorul.

Sogor Csaba steag secuiescEurodeputatului Csaba Sogor în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, afişându-se cu steagul secuilor

Isteria “steagurilor secuieşti” i-a cuprins nu numai pe parlamentarii de la Bucureşti, ci şi pe cei de la Parlamentul European.

Astfel, eurodeputatul UDMR Sogor Csaba nu scapă nici un prilej de a-şi arăta ataşamentul faţă de etnia maghiară şi se afişează peste tot cu steagul Ţinutului Secuiesc. Alesul României a fost surprins de fotoreporterii ziarului Libertatea în plenul Parlamentului European, PE; de la Strasbourg, afişându-se cu steagul secuilor, chiar pe biroul său de lucru.

Mai mult, udemeristul nu vorbeşte niciodată în limba română când ia cuvântul, ci doar în ungureşte. Gestul eurodeputatului  maghiar a stârnit indignarea colegilor săi din PE, dar şi al celor de la Bucureşti care îi cer lui Csaba să se preocupe de aducerea banilor europeni pentru maghiarii din judeţele Harghita şi Covasna , nu să dea naştere la provocări interetnice. (stareanatiunii.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “INCREDIBIL! Un ungur îşi bate joc de România în capitala Europei”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe