Clipul care a emoţionat o lume întreagă: LECŢIE DE VIAŢĂ oferită de către un tată, fiului său

duminică, 16 martie 2014

 

Scurt metrajul intitulat "Darul" spune povestea emoţionantă a fiului revoltat care nu şi-a plăcut niciodată tatăl, pentru că era sărac şi fără de succes. Însă după decesul acestuia va afla lucruri care îl vor face să reconsidere fiecare clipă petrecută împreună.

Odată ce creşte, se simte jenat de tatăl său care nu-l inspiră deloc, însă după moartea acestuia, descoperă ce mare om a fost şi cât bine a făcut în timpul vieţii.

Transcrierea dialogurilor din scurt metraj:

Fiul: Nu mi-am plăcut tatăl… Era sărac şi lipsit de succes, deşi muncea mai mult decât părinţii prietenilor mei… Nu-l consideram nici foarte deştept.

…[ Băiatul descoperă un bileţel roz pe care scria: Tu vei fi UN MARE OM! Trebuie doar să crezi! :) iar tatăl îi spune că nu îi era lui adresat ]…

Fiul: Nu l-am văzut ca pe o sursă de inspiraţie.

..[ Băiatul îl loveşte cu cartea peste frunte pentru a-l trezi şi îi spune că întârzie la şcoală. Tatăl buimac se scuză faţă de băiat pentru că aţipise ]….

Tatăl: Iată, ăştia sunt banii tăi de buzunar şi câţiva peste, dar este timpul să-ţi plăteşti şi taxele. Uite din partea mea şi uite din partea ta!

Fiul: Tată, de ce nu suntem bogaţi?

Tatăl: Cine spune că nu suntem bogaţi? A fi bogat nu înseamnă cât de mult ai ci cât de mult dăruieşti. Oarecum, atunci când dăruieşti, vei fi mai fericit!

Fiul: Nu eram fericit, nu vroiam să fiu sărac precum tata atunci când aş fi crescut.

…[ Băiatul citeşte o scrisoare în care scria că a fusese admis la o universitate din Statele Unite ale Americii ]…

Fiul: Ştiam că vreau să am mai mult succes decât tata!

…[ Urmează scena în care tânărul părăseşte casa părintească iar tatăl îi înmânează un plic, rugându-l să-l sune dacă mai are nevoie şi de alţi bani, dar gestul îi este refuzat ]..

…[ Ultima discuţie dintre cei doi se desfăşoară telefonic, atunci când tatăl îşi întreabă fiul dacă vine acasă pentru masa de Revelion, dar este refuzat de către tânăr pe motiv că are mult de lucru la noul loc de muncă ]…

După decesul tatălui, tânărul revine acasă, unde descoperă cu surprindere câteva scrisori de mulţumire de la o organizaţie de strângere de fonduri, pentru donaţiile efectuate de-a lungul timpului.

Nelămurit, se hotărăşte să vadă care este povestea din spatele acestor scrisori şi le face o vizită unde afla cu stupoare lucruri care aveau să-i schimbe complet concepţiile legate de tatăl lui.

Filmul se încheie cu momentul în care tânărul îmbracă costumul de clown al tatălui, lăsându-ne să înţelegem că în acest mod alege să ducă mai departe memoria şi faptele bătrânului.

Sursa: Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe