Președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea: Chinezii de la Baota Petrochemical vor în continuare să preia Oltchim

marți, 18 martie 2014

Chinezii de la Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum îşi menţin intenţiile cu privire la preluarea Oltchim SPV, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.

Comenteaza Chinezii de la Baota Petrochemical vor în continuare să preia Oltchim, susţine preşedintele CJ

Chinezii de la Baota Petrochemical vor în continuare să preia Oltchim, susţine preşedintele CJ

'Astă seară a avut loc ultima întâlnire - din câte am înţeles eu - pe care chinezii au avut-o înaintea unei decizii cu privire la Oltchim. Din cele spuse de dumnealor, îşi menţin interesul pentru preluarea combinatului vâlcean şi sunt interesaţi şi de rafinăria Arpechim. Mai ales că au o tehnologie avansată, de exemplu, noi folosim 30% din petrol, pe când ei mai pot scoate 40% din restul care rămâne după rafinare. Deci, ei pot scoate astfel 70% cantitate de petrol. Noi le-am prezentat şi alte oportunităţi de afaceri în judeţ, dar aşa cum am spus, sunt interesaţi strict de partea de chimie şi petrochimie', a spus Cîlea.

Preşedintele Ion Cîlea s-a întâlnit luni seara cu o delegaţie a concernului chinez Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, concern care s-a înscris la licitaţia pentru preluarea Oltchim SPV, din data de 28 martie.

Investitorii din China s-au numărat printre cei care au cerut Ministerului Economiei să amâne termenul final pentru depunerea ofertelor de cumpărare, care era iniţial prevăzut pentru 31 ianuarie.

Oltchim se află din ianuarie 2013 în insolvenţă şi după ce a fost împărţit în două societăţi - Oltchim şi Oltchim SPV- cea din urmă a fost scoasă la vânzare la un preţ de aproximativ 300 milioane de euro.

Până în acest moment, interesate de preluarea Oltchim SPV s-au dovedit a fi companiile chineze Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, grupul de firme al omului de afaceri clujean Ştefan Vuza, ruşii de la Oil Gas Trade, maghiarii de la Mol şi SIF Transilvania.

Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe