Vâlcea va avea din toamnă un centru de excelenţă în box

duminică, 2 februarie 2014

Marcel Boboc, membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Box, un om foarte implicat în destinele sportului cu mănuşi din România, a reuşit să pună bazele unui proiect foarte îndrăzneţ la Vâlcea, beneficiind de sprijinul Primăriei municipiului aflat pe malurile Oltului. Mai precis, din toamna acestui an la Vâlcea va exista un centru naţional de excelenţă în box, acolo unde vor fi crescuţi tinerii boxeri, care vor deveni ulterior componenţii loturilor naţionale de seniori.

Planul înfiinţării acestui centru a fost aprobat de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, fiind votat cu unanimitate de consilieri, atât cei ai opoziţiei, cât şi cei ai puterii. În acest centru se vor forma aproximativ 120 de copii, care, în decurs de patru ani, din clasa a 9-a până într-a 12-a, vor deprinde tainele boxului şi vor creşte sub îndrumarea unor antrenori specializaţi.

“Primarul Emilian Frâncu m-a susţinut foarte tare în realizarea acestui proiect. Meritul principal este al domniei sale. Fiind fost sportiv, mare campion la şah, domnul primar a înţeles cât de important este sportul pentru oraşul nostru şi a fost de acord cu propunerea mea. Îi mulţumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat şi sunt sigur că şi de acum înainte va fi alături de noi. Dumnealui a înţeles că boxul e un sport destinat copiilor fără bani şi a vrut să investească în ei. Era păcat să nu facem ceva la Vâlcea, boxul este sportul numărul doi în oraşul nostru, după atletism”, a spus Marcel Boboc, fondatorul acestui proiect.

De menţionat este că banii necesari realizării acestui proiect se regăsesc în bugetul pe 2014 al primăriei vâlcene, în perioada următoare mai fiind necesară semnarea unor protocoale cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu Ministerul Educaţiei şi cu COSR. Potrivit declaraţiilorlui Boboc, centrul ar urma să fie inaugurat pe 15 septembrie 2014, în acelaşi timp cu debutul noului an şcolar. “Pentru noi e clar că nu se poate box fără şcoală. Şcoala e pe primul loc şi boxul pe locul al doilea. Nu vrem ca sportivii noştri să nu ştie să lege două cuvinte şi să râdă lumea de ei, cum se întâmplă azi. Tocmai din acest motiv ne dorim să le oferim o educaţie.”

Acest centru de excelenţă va avea sediul la ultimul etaj al Liceului Forestier din Vâlcea, locaţie care va fi modernizată pentru ca tineri pugilişti să aibă toate condiţiile necesare înaltei performanţe. “Vom face o clasă specială de box la ultimul etaj al internatului liceului. Va fi o splendoare să vii să te antrenezi aici. În câţiva ani poate reuşim să facem chiar un mini-hotel dacă lucrurile merg bine. Nu vom avea cum să cazăm peste 120 de copii fără un mini-hotel”, a conchis Marcel Boboc.

“E un lucru bun pentru boxul românesc ceea ce se întâmplă la Vâlcea. Îl felicit pe Marcel Boboc pentru iniţiativă.  În calitate de director al revistei Sport Revolution eu am sprijinit mereu activitatea lui, deşi am înţeles că e un efort al lui, personal, nu al federaţiei din care face parte”, a precizat consilierul pe probleme de arte marţiale în MTS, Octavian Budică.

Sportrevolution.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe