Șpârle și șopârle, 06.02.2014

miercuri, 5 februarie 2014

 

• Cea mai deszăpezită şi curată stradă din Râmnicu Vâlcea a fost cea pe care... locuieşte directorul DADP, Laurenţiu Teodorescu. În cea mai mare parte a timpului când au fost ninsori abundente, utilajele DADP au acţionat rapid şi cu toate forţele din dotare pentru ridicarea zăpezii de pe strada în lungime de... 40 metri din faţa fostului restaurant „Zimbru”, întrucât acolo are domiciliul şi acolo era parcată maşina personală a aceluiaşi director DADP, Lari Teodorescu. Bineînţeles că oamenii de la primărie au dat dovadă de exces de zel şi s-au concentrat doar pe curăţarea completă a acestei străzi secundare (care trece pe lângă parcul Mircea cel Bătrân şi se „înfundă” la terasa Ariel), în detrimentul bulevardelor şi a străzilor principale din municipiu, care au aşteptat utilajele de deszăpezire câteva zile bune.

 

• Avem o nouă sesizare pe adresa Agenţiei Naţionale de Integritate! Timp de peste şase luni, viceprimarul liberal Eduard Vârlan a fost într-o INCOMPATIBILITATE evidentă de funcţii, deoarece a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de reprezentant al consiliului local în forurile de conducere din cadrul diverselor instituţii din subordinea Primăriei Râmnicului. Potrivit legii, Eduard Vârlan avea la dispoziţie 30 de zile de la învestirea ca vicepririmar să renunţe la toate celelalte funcţii, însă acesta s-a mulţumit să rămână cocoţat în respectivele fotolii călduţe până aproape de sfârşitul lunii ianuarie 2014, adică după mai mult de şase luni de la învestire. Într-o discreţie totală, care a trecut neobservată nici chiar de către consilierii locali ai PDL, Eduard „Diana” Vârlan a demisionat din funcţia de reprezentant al consiliului local în consiliile de administraţie la următoarele unităţi: Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Economic, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” şi Clubul Sportiv Şcolar. Curat murdar, coane Vârlan!

Directorul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat în această săptămână, la o emisiune la TV Sud Târgu Jiu, că externalizarea Carierei Berbești este trecută în scrisoarea de intenție cu FMI și va fi realizată. El a menționat că a reușit să convingă FMI și Fondul Proprietatea de ce este bine să fie făcută această divizare.  Argumentul cu care Ciurel a convins FMI este acela că vor fi automat reduse arieratele, prin trecerea exploatărilor din Vâlcea de CET Govora. Divizarea va fi gata până la 1 mai, a spus Ciurel, şi va avea efectul unei concedieri, câtă vreme 1.300 de oameni ies din CE Oltenia.

• Liderilor de sindicat de la carierele Berbești și Alunu, Păunescu și Glomnicu, le este teamă că își vor pierde privilegiile financiare o dată cu externalizarea carierelor și includerea acestora în noul Complex Energetic CET Govora. Cei doi sindicaliști nu au nici o tangență cu viața reală a minerilor, iar lacrimile pe care le varsă acum sunt lacrimi de crocodil. Păunescu și Glomnicu își apără propriile interese, care sunt cu totul altele decât cele ale minerilor de la Berbești și Alunu. Despre „vuvuzeaua“ Vâncea nu mai spunem nimic, că îl știe un județ întreg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe